genel kurulda alınan kararlar:
Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu 7. Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları delegelerin oylarıyla ibra edildi. Kurul, gelecek döneme dair idari ve mali hedeflerin görüşülmesi ve delegelerin dilek ve temennilerinin ardından tamamlandı.
altyapı ve yaygınlaşma:
Federasyon Başkanı Serhat Aydın, branşın ülke genelinde yaygınlaşması için atılan adımları ve altyapı çalışmalarını paylaştı. Modern pentatlonu tabana yaymak amacıyla il temsilciliği sayısının 71'e çıkarıldığı, sporcu verilerinin dijital ortamda kayda geçirildiği ve teknik kadro eşliğinde gelişim süreçlerinin yakından izlendiği aktarıldı.
performans hedefleri ve uluslararası başarılar:
Genel kurulda federasyonun faaliyet raporunda, Türkiye'nin modern pentatlondaki uluslararası ilerlemesine vurgu yapıldı; 2026'da Dünya Kupası'ndaki ilk altın madalya ve Avrupa Büyükler Şampiyonası'ndaki ilk şampiyonluğun elde edildiği hatırlatıldı. Başkan Aydın, tüm bu çalışmaların ve yatırımların nihai amacının 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda zirveyi hedeflemek olduğunu ve bu doğrultuda tüm imkanların seferber edileceğini aktardı.
GENEL KURULDA DELEGELERE SESLENEN FEDERASYON BAŞKANI SERHAT AYDIN, BRANŞIN ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞMASI ADINA ATILAN ADIMLARI VE ALTYAPI ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTI.