Pendik'te sağanak alt geçidi göle çevirdi, araçta mahsur kalan sürücü çekici bekliyor

Pendik Çamçeşme Mahallesi'nde gece başlayan sağanak alt geçidi suyla doldurdu; aracı stop eden sürücü Cengiz Bektaş ve kızı çevredekilerce kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 27.10.2026 10:13
Güncelleme Tarihi: 27.10.2026 10:13

Pendik'te sağanak alt geçidi göle çevirdi, araçta mahsur kalan sürücü çekici bekliyor

Pendik'te alt geçit sular altında kaldı:

Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul’da gece saatlerinde başlayan ve sabahın erken saatlerinde şiddetini artıran yağış, Pendik Çamçeşme Mahallesi'nde hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede yoğun yağışın etkisiyle bir alt geçit kısa sürede suyla doldu ve geçişler sekteye uğradı.

Sürücünün mahsur kalışı ve kurtarılma anı:

Alt geçitten geçmeye çalışan sürücü Cengiz Bektaşın aracı suyun içinde stop etti. Kızını üniversiteye götürmek için yola çıktığını söyleyen Bektaş, araçla birlikte mahsur kaldıklarını ve çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkabildiklerini belirtti.

Bektaş, yaşadığı anı şu sözlerle anlattı: "Sabah geçerken servis minibüsleri de dahil herkes geçiyordu. Ben de geçerken bir anda araba stop etti. Canımızı zor kurtardık. Sabah kızımı üniversiteye götürüyordum. Yardım edip bizi buradan çıkardılar. Çekiciyi çağırdım, onu bekliyorum."

Ulaşımda aksamalar ve bekleyen çekici:

Yağış nedeniyle bölgedeki sürücüler zor anlar yaşarken, mahalle halkının müdahalesi ile Bektaş ve kızı güvenli şekilde bölgeden çıkarıldı. Bektaş, aracını çıkarmak için çağırdığı çekiciyi beklediğini ifade etti.

Pendik'te sağanak sonrası yollar göle döndü sürücüler zor anlar yaşadı

Pendik'te sağanak sonrası yollar göle döndü sürücüler zor anlar yaşadı

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.