DOLAR
42,63 -0,12%
EURO
50,05 0,05%
ALTIN
5.869,5 -0,3%
BITCOIN
3.945.974,57 -1,1%

Pendik'te gece yangını: Üç çocuk yaşamını yitirdi, aile fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı

Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki yangında üç çocuk hayatını kaybetti; bir çocuk ağır yaralı. Olay sonrası aileye ait olduğu belirtilen fotoğraflar sosyal medyada yayıldı.

Yayın Tarihi: 11.12.2025 14:12
Güncelleme Tarihi: 11.12.2025 14:17

Pendik'te gece yangını: Üç çocuk yaşamını yitirdi, aile fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı

Pendik'te gece yangını: Üç çocuk yaşamını yitirdi

Olayın ayrıntıları

Olay, gece 02.37 sıralarında Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Umman Sokak'ta bulunan iki katlı bir evin giriş katında meydana geldi. İddiaya göre evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Anne S.S. (28), kızı E.N.Z. (1)'yi hastaneye götürmek üzere evden ayrıldığı sırada, evde bulunan dört çocuk yalnız kaldı. Vatandaşların yardımıyla çıkarılan çocuklardan Ö.S. (2), Z.S. (5) ve C.Ç. (9) ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdi. Entübe edilen M.A.Ç. (11) ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay sırasında evde bulunmadığı öğrenilen anne S.S. serbest bırakıldı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak yetkililer tarafından resmi bir belirleme yapılmadı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntüler

Yangının ardından, çocuklara ve aileye ait olduğu belirtilen bazı sosyal medya görüntüleri ortaya çıktı. Anne S.S.'nin hesaplarında paylaşılan fotoğraflarda anne ile baba ve çocukların, aralarında hayatını kaybeden C.Ç., Ö.S. ve ağır yaralı olarak kurtarılan M.A.Ç. (11)'nin bulunduğu görüldü. Bu paylaşımlar olayın aile üzerindeki duygusal etkisini ve kamuoyunun dikkatini artırdı.

Kısa değerlendirme

Yaşanan gelişmeler, çocuk güvenliği ve acil durumlarda alınacak önlemler konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Olayla ilgili soruşturma ve resmi açıklamalar bekleniyor; aileye ve yakınlarına başsağlığı dilenmektedir.

YANGINDAN AĞIR YARALI OLARAK KURTARILAN M.A.Ç. (11).

YANGINDAN AĞIR YARALI OLARAK KURTARILAN M.A.Ç. (11).

YANGINDA HAYATLARINI KAYBEDEN C.Ç. (9) VE Ö.S. (2).

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!