Pendik Amatör Denizciler Barınağı'nda fırtına riski: Tekne sahibi yaklaşık 3 saat mahsur kaldı
Kuvvetli lodos ve fırtına, müdahale ekiplerini harekete geçirdi
İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli lodos ve fırtına, Pendik Amatör Denizciler Barınağı’nda tehlikeli bir duruma yol açtı. Teknesini bağlamak isteyen bir vatandaş, şiddetli rüzgâr ve dalgalar nedeniyle yaklaşık 3 saat boyunca teknede mahsur kaldı.
Olay üzerine AFAD ve Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye sevk edildi. Pendik Amatör Denizciler Derneği Başkan Yardımcısı Hulusi Ketenci, bölgede yaşanan sorunun uzun süredir bilindiğini ve alınan önlemlere rağmen fırtınanın etkisinin ağır olduğunu belirtti.
Ketenci, yaşananlara ilişkin şunları söyledi: "Günler öncesinden beri yapılan uyarılara ve önlemler almamıza rağmen büyük bir fırtınayla karşı karşıya kaldık. Gerekli bütün önlemlere rağmen şu an 4-5 teknemiz batmış durumda. Hatta bir arkadaşımız şu an teknede mahsur kalmış durumda; ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı."
Dernek yetkilisi, barınağın eksikliğine dikkat çekerek, "Bizim en büyük eksiğimiz burada bir barınağımızın olmayışı. Bununla ilgili de gerekli mercilere defalarca iletmemize ve görüşmelerimize rağmen marina taahhütlerini yerine getirmediğinden dolayı bizler bugün bu sıkıntıyı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ketenci ayrıca AFAD ve Sahil Güvenlik ekiplerinin bilgilendirildiğini belirterek, mahsur kalan vatandaşın hayatta kalma mücadelesi verdiğini ve hipotermi riskine karşı direndiğini söyledi.
Olay, bölgedeki deniz güvenliği altyapısı ve acil müdahale kapasitesine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Dernek yetkilileri mevcut eksikliklerin giderilmesi için ilgili mercilerle görüşmelerin sürdüğünü vurguladı.
İSTANBUL’DA SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİSİNİ ARTIRAN KUVVETLİ LODOS VE FIRTINA NEDENİYLE, PENDİK AMATÖR DENİZCİLER BARINAĞI’NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ. TEKNESİNİ BAĞLAMAK İSTEYEN BİR VATANDAŞ, FIRTINAYA YAKALANARAK YAKLAŞIK 3 SAAT BOYUNCA TEKNEDE MAHSUR KALDI.