Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Pelosi, Netanyahu'yu iki devletli çözümün önünde engel olmakla suçladı: "İstifa etmeli"

ABD'nin eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun iki devletli çözümün önünde engel olduğunu belirterek istifa etmesi gerektiğini söyledi. Pelosi, son Gazze olaylarını değerlendirirken Netanyahu'yu sert bir dille eleştirdi.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 00:47
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 00:47

Pelosi, Netanyahu'yu iki devletli çözümün önünde engel olmakla suçladı: "İstifa etmeli"

ABD'nin önde gelen Kongre üyelerinden ve eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iki devletli çözümün önünde yıllardır engel olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini belirtti. Pelosi, verdiği bir mülakatta Gazze'deki son durumu değerlendirirken Netanyahu'yu sert bir dille eleştirdi.

Pelosi, ABD'nin İsrail'in güvenliğine bağlı olduğunu ancak Netanyahu'nun uyguladığı politika ve uygulamaları reddettiklerini vurguladı. Gazze'deki yıkımın devasa boyutlarda olduğunu ifade eden Pelosi, Netanyahu'nun istifasını gerektiğini belirterek, "Netanyahu, iki devletli çözümün önünde engel oluyor. Barıştan mı korkuyor yoksa sadece barışı mı istemiyor bilmiyorum, ancak kendisi yıllardır bu çözümün önünde engel oluyor." dedi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin İsrail'e yönelik 26 milyar dolarlık yardım paketini onaylamasıyla ilgili olarak Pelosi'nin de destek verdiği hatırlatıldı. Pelosi, bu hafta Senato'da ele alınması beklenen yardım paketinin onaylanması gerektiğini vurguladı.