Pazar'da selin ardından iş yerlerinde temizlik seferberliği
Doğu Karadeniz'de dün akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış, Rize'nin İyidere ve Pazar ilçelerinde sel ve su baskınlarına yol açtı. Her iki ilçede de dereler taşarak denize ulaşamadan ilçe merkezlerini doldurdu. Pazar ilçe merkezinde sel suları büyük ölçüde çekilirken, iş yerlerinde temizlik çalışmaları devam ediyor.
selin etkileri:
Dün akşam saatlerinde başlayan yağış önce Trabzon’u ardından Rize'yi etkiledi. İlçe merkezleri göle dönerken, çok sayıda iş merkezi, depo ve dükkan su altında kaldı. Özellikle mobilya ve beyaz eşya firmaları ciddi zarar yaşadı; sokaklarda ve iş yerlerinin iç kısmında su birikintileri oluştu.
temizlik ve yerel müdahale:
Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, ilçede hayatın normale dönmeye başladığını ifade etti ve yaşananları şöyle aktardı: "Dün gece saat 02.00 itibariyle çok büyük bir yağmur felaketine yakalandık. Geceden bu yana kaymakamımız ile beraber sokaklardayız. Şehir merkezindeki bir çok iş yeri ve depo yağışlar sonrasında su baskınlarına maruz kaldı. Mobilya ve beyaz eşya firmaları çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Bunun dışında bazı mahalle yollarımız kapalı, ulaşamadığımız noktalar var. Hava koşulları düzeldikten sonra bu mahallelere de ulaşacağız. Çevre ilçe belediyeleri ve Özel İdare’ye bağlı iş makineleri sağ olsun ilçemizde şuan çalışıyor. İnşallah şehir merkezini yarına kadar temizleyeceğiz ondan sonra acil şekilde kapalı mahalle yollarını da açacağız"
Belediye ekipleri ve Özel İdareye bağlı iş makineleri öncelikli olarak iş yerleri ve ana yolların temizlenmesi üzerinde çalışıyor. Yetkililer, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte kapalı mahalle yollarına da ulaşılacağını ve hasar tespit ile temizleme çalışmalarının hızlanacağını belirtiyor.
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ'NDE DÜN AKŞAM SAATLERİNDEN İTİBAREN BAŞLAYAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ RİZE'NİN İYİDERE VE PAZAR İLÇELERİNDE SEL VE SU BASKINLARINA NEDEN OLURKEN, İLÇE MERKEZLERİNDE SEL SULARI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇEKİLDİ. SEL SULARININ ÇEKİLMESİ İLE BİRLİKTE İSE İŞ YERLERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR.