Payas’ta INSURE Projesi Kapsamında Arıcılara Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Hatay Payas’ta INSURE Projesi çerçevesinde, UNDP ve Türk Kızılayı katkılarıyla arı yetiştiricilerine ekipman desteği verildi; hedef verim ve sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi.

Yayın Tarihi: 05.04.2026 10:21
Güncelleme Tarihi: 05.04.2026 10:21

Payas’ta INSURE Projesi Kapsamında Arıcılara Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Payas’ta INSURE Projesi Kapsamında Arıcılara Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Hatay’da, INSURE Projesi kapsamında arı yetiştiricilerine yönelik bir malzeme dağıtım töreni düzenlendi. Proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Kızılayı katkılarıyla yürütülen "Kırsal Alanlarda Mevsimlik Tarımsal Kapasitelerin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde gerçekleştirildi.

Tören ve katılımcılar

Tören, Payas Arı Yetiştiricileri Birliği tesislerinde yapıldı. Etkinlikte; Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu, İdari İşler ve Daire Başkanı Fatih Ersöz, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yer aldı.

Amaçlar ve beklenen etkiler

Törende, dağıtılan ekipmanların arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, üreticilerin desteklenmesi ve kırsal alanda sürdürülebilir üretimin güçlendirilmesi hedeflerine yönelik önemi vurgulandı. Sağlanan malzeme desteğinin, arıcılıkta verimlilik iyileştirmesi, üretim süreçlerinin standartlaşması ve kırsal gelir kaynaklarının sağlamlaştırılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Proje kapsamında verilen desteklerle bölgede arıcılık faaliyetlerinin daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasının hedeflendiği belirtildi.

HATAY’DA INSURE PROJESİ KAPSAMINDA ARI YETİŞTİRİCİLERİNE YÖNELİK MALZEME DAĞITIM TÖRENİ...

HATAY’DA INSURE PROJESİ KAPSAMINDA ARI YETİŞTİRİCİLERİNE YÖNELİK MALZEME DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

HATAY’DA INSURE PROJESİ KAPSAMINDA ARI YETİŞTİRİCİLERİNE YÖNELİK MALZEME DAĞITIM TÖRENİ...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.