Patnos iddialarıyla gündemde: Taşkın, Sırrı Sakık’tan özür talep etti

Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, önceki yönetimin bıraktığını ileri sürdüğü borç, icra ve arsa satışları nedeniyle Sırrı Sakık’tan halktan özür dilemesini istedi.

Yayın Tarihi: 28.10.2026 12:20
Güncelleme Tarihi: 28.10.2026 12:20

Patnos iddialarıyla gündemde: Taşkın, Sırrı Sakık’tan özür talep etti

Patnos'ta yönetim tartışması sürüyor:

Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın ilçedeki değerlendirmelerine yanıt vererek, geçmiş döneme dair iddiaları kamuoyuna taşıdı. Taşkın, hem Patnos halkı adına hem de belediye başkanı sıfatıyla Sakık'tan teşekkür ve özür beklediklerini açıkladı.

belediye mali tablosu ve iddialar:

Taşkın, göreve geldiklerinde belediyenin borcunun 1 milyar 357 milyon lira olduğunu söylediğini ve bu rakamı noter tasdikli belgeyle vatandaşlara gösterdiğini belirtti. Eski yönetim dönemine ilişkin olarak, Derecik bölgesindeki çöp alanıyla ilgili yaklaşık 500 milyon liralık haciz bulunduğunu; ayrıca kent merkezinde yer alan bazı alanlarda toplam 175 haciz kaydı olduğunu öne sürdü.

Başkan Taşkın, içinde 60 dükkân ve konferans salonu olduğu belirtilen, yaklaşık 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip bir yapının geçmişte belirli kesimlere rant sağlandığı iddiasıyla yıkıldığını; benzer şekilde yaklaşık 150 milyon lira değerinde olduğu söylenen bir yerin icra yoluyla sadece 6 milyon lira gibi düşük bir bedelle el değiştirdiğini savundu. Otogar arkasındaki belediye arazisinin dönüm değerinin yaklaşık 60 milyon lira olduğu, buna karşın söz konusu alanın icra yoluyla yaklaşık 500 bin lira gibi düşük bir bedelle satıldığı iddiası da açıklamada yer aldı.

yapılan hizmetler ve çağrı:

Taşkın, eleştirilere karşılık mevcut yönetimin çalışmaları hakkında bilgi verip yapılan hizmetlerin yerinde görülmesi gerektiğini vurguladı. Erciş Caddesi üzerindeki Kasaplar Çarşısı'nda 20 dükkanı tamamlayıp hizmete sunduklarını, Zeki Çelik Caddesi'nde de 20 dükkan yapımına başlandığını ve kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

2019 yerel seçimlerinde Sırrı Sakık’ın partisinin adayına destek verdiğini hatırlatan Taşkın, geçmiş beş yıllık yönetimi "Patnos’u harabeye çevirdiler" sözleriyle eleştirdi ve ortaya konan iddiaların tartışılması gerektiğini belirtti. Sakık’ı ilçeye davet ederek yapılan çalışmaları göstermeyi teklif eden Taşkın, Sakık ilçede gözlemde bulunursa belediye yönetimine teşekkür edeceğini de ifade etti.

Konuşmasının sonunda Taşkın, hem kendisinden hem de Patnos halkından özür dilenmesini talep etti ve ileri sürülen borç, icra ve satış rakamlarına ilişkin ayrıntılı mali kayıtların kamuoyunun değerlendirmesine sunulmasının beklendiğini söyledi.

AĞRI'DA PATNOS BELEDİYE BAŞKANI ABDULHALIK TAŞKIN, DEM PARTİ AĞRI MİLLETVEKİLİ SIRRI SAKIK'A TEPKİ...

AĞRI'DA PATNOS BELEDİYE BAŞKANI ABDULHALIK TAŞKIN, DEM PARTİ AĞRI MİLLETVEKİLİ SIRRI SAKIK'A TEPKİ GÖSTEREREK GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ BELEDİYE YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.