Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,25 0,23%
EURO
35,15 0,11%
ALTIN
2.455,52 0%

Patates salatasının lezzetini arşa çıkaran taktik! Gün sofralarının yıldızı olacak

Patates salatası genellikle haşlanmış patateslerden yapılır. Ancak patates salatasının daha da lezzetli hale getirebilecek bazı öneriler var..

Yayın Tarihi: 18.03.2024 14:27
Güncelleme Tarihi: 18.03.2024 14:27

Patates salatasının lezzetini arşa çıkaran taktik! Gün sofralarının yıldızı olacak

Patates salatası herkesin favorisidir. Genellikle haşlanmış patates kullanarak yapıyoruz. Fakat, bazı usta şefler çok daha lezzetli bir patates salatasını bambaşka bir şekilde yaratıyorlar. Kullanışlı, doyurucu ve lezzetlidir; bu nedenle en sevdiğiniz patates salatasını daha da iyi hale getirmek için burada yer alan yöntemi mutlaka deneyin.

Patates Salatası Yapımı

8 adet patatesin üzerinde çatal yardımıyla birkaç delik açın. Daha sonra önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (Patatesleri pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine koymak en iyisidir.)

Patatesleri bir süre beklettikten sonra soyun. Tercihinize göre bıçakla kesin.

Patates Salatası Yapımı

Daha sonra ince doğranmış yeşil soğanları salata kasesine ekleyin. Patatesleri de bu karışımın içine ekledikten sonra üzerine yarım limon serpin. 1 yemek kaşığı zeytinyağını da ekledikten sonra istenirse karabiber, tuz ve kırmızı biber gevreği ekleyin.

Yapacağınız patates salatası, haşlanmış patatesli salataya göre çok daha lezzetli olacaktır.

Patatesleri fırına koyarken patates kabuğuna zerdeçal serpmeyi unutmayın. Bu yöntem, patateslere dış kısmı çıtır, iç kısmı ise yumuşak, Türk benzeri bir kıvam kazandırır.