Paşinyan: Türkiye-Ermenistan Normalleşmesi Zaman Meselesi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi sürecinde sabırlı olunması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 13.03.2025 20:38
Güncelleme Tarihi: 13.03.2025 20:38

Paşinyan: Türkiye-Ermenistan Normalleşmesi Zaman Meselesi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan Türkiye'ye Açıklamalar

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye-Ermenistan arasındaki normalleşme süreci hakkında Erivan'da Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu. Paşinyan, bu sürecin üç ay, altı ay veya bir yıl daha gecikebileceğini ancak bunun yalnızca bir zaman meselesi olduğuna inandığını ifade etti. "Bu süreçte sabırla ilerlemeliyiz," dedi.

Doğrudan Diyalog ve Ticaret

Paşinyan, iki ülke arasında doğrudan bir diyalog olduğunu belirterek, ticari bağlantıların doğrudan olmasının önemine değindi ve şu anda mevcut olan ticaret hacminin dolaylı yollarla gerçekleştiğini kaydetti. Doğrudan iletişimin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Paşinyan, 2022 yazında ulaşılan kara sınırının üçüncü ülke vatandaşları ve diplomatik pasaport sahipleri için açılması anlaşmasının henüz uygulanmadığını belirterek, bu durumun ilişkilerde somut bir ilerleme olmadığı anlamına gelmediğini vurguladı. "Bugün Ermenistan ile Türkiye arasında doğrudan bir diyalog var, bu çok önemli bir değişimdir," dedi.

Bölgesel İstikrar ve İşbirliği

Paşinyan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birkaç kez görüştüklerini, iki ülke dışişleri bakanlarının iletişim kurduğunu ve diğer bakanların da çeşitli temaslar gerçekleştirdiğini hatırlattı. Bu işbirliğinin önemli örneklerini, Türkiye'ye teslim edilen iki kişinin örneğinde olduğu gibi sundu. Paşinyan, "Bu dinamik bir süreç, devam etmesi için çaba göstermeliyiz," dedi.

Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki Rolü

Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki istikrarı savunduğunu ifade eden Paşinyan, Türkiye'nin barış anlaşması imzalanmasını desteklemek için verdiği mesajların önemli olduğunu belirtti. Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış anlaşmasının sağlanmasına katkı sağlayacak her türlü çabanın faydalı olacağına dikkat çekti.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Başbakanlık binasında Türk basın...

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Başbakanlık binasında Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Başbakanlık binasında Türk basın...

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Başbakanlık binasında Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı