Paçanga böreği tarifi yapımı bir hayli zor ancak yapıldığı zamanda lezzet ile büyüleyen bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Sizlerde evinizde lezzetli mi lezzetli çıtır çıtır paçanga böreği yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz! 15 dakikada hazırlayacağınız, 10 dakikada pişirceğiniz paçanga böreği tarifi ile 6 - 8 porsiyonluk böreğiniz hazır. Lezzetine doyamayacağız, hazırlayıp derin dondurucuda saklayabileceğiniz; isterseniz de hemen pratik bir şekilde pişirceğiniz paçanga böreği tarifi…
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 150 gram pastırma
- 150 gram kaşar peyniri
- 2 tane yufka
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Sıvı yağ
PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- İlk etapta paçanga böreğinin iç harcını hazırlama işiyle başlayın.
- Yeşil biberi, kapya biberi, pastırmayı küçük küçük olacak şekilde doğrayın.
- Kaşar peynirinizi rendeleyin.
- Domatesleri ise minicik olacak şekilde doğrayın. Eğer çok sulu olursa hafif suyunu elinizle sıkmayı unutmayın. Doğramış olduğunuz tüm iç harcınızı derin bir karıştırma kabının içerisine alarak güzelce karıştırın.
- Bir tane yufkayı sekiz eşit parçaya bölün. Toplamda iki yufkadan böylelikle 16 adet börek elde etmiş olacaksınız.
- Sigara böreği sarar gibi kalın ve enli şekilde iç harcınızı da ekleyerek sarın.
- Hazırlamış olduğunuz börekleri bol kızgın yağı içersinde arkalı önlü şekilde kızartıp sıcacık servis edin. Herkese şimdiden afiyet olsun…