Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Para kazanmak için sokaklarda gezdirdiği fil tarafından ezilerek öldürüldü!

Para kazanmak için gezdirdiği fil tarafından ezildi…

Yayın Tarihi: 09.02.2024 10:16
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 10:16

Para kazanmak için sokaklarda gezdirdiği fil tarafından ezilerek öldürüldü!

Tayland’da yaşanan korkunç olayda, para kazanmak için fil gezdiren genç bir kadın, fil tarafınan ezilmesi sonucu hayatını kaybetti. 

Güney Asya ülkesi Tayland’dan gelen haberlerde bir kadının fil tarafından ezildiği öğrenildi. Geçtiğimiz Salı günü yaşanan olaya göre Nakhon Sawan para kazanmak amacıyla sokaklarda fil gezdiren bir kadın, fil tarafından ezildi. Olay anı ise o sırada fili seven bir aile tarafından kayda alındı.

Ailenin çektiği görüntülerde göre fil, sahibinin çaldığı zillerden korkarak tepki verdi. Korkan filin sahibinin üzerine doğru koşması sonucu, ismi Janthira Chuenlam olduğu belirlenen kadın ağır darbeler aldı. 35 yaşındaki olduğu belirlenen Janthira Chuenlam, göğsüne aldığı ağır darbeler nedeniyle, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Filin sahibi Janthira Chuenlam tarafından yavrusundan ayrıldığı belirtilirken, filin saldırı öncesinde ya da sonrasında herhangi bir öfkeli ya da agresif tavır sergilemediği de aktarıldı. Nakhon Sawan Eyalet Hayvancılık Memuru Jatesada Ong-Art ise konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. 

Olay trajik ama birçok yasa ihlali var! 

Ong-Art tarafından yapılan açıklamada, olayın son derece trafik olduğu vurgulanırken birçok yasanın ihlal edildiğinin de altı çizildi. Tayland’da evcil hayvan kategorisinde olan filler, kültürel bir miras olduğundan dilencilik amacıyla kullanımının uygunsuz olduğu kaydedildi.