Papa Franciscus'un Gazze'deki Acı İfadeleri
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'deki son zorlu koşullara yönelik duygularını paylaştı. Gazze'de meydana gelen son saldırılarda hayatını kaybeden 153 kadın ve çocuğu düşündüğünü belirten Papa, savaşların hep bir yenilgi ile sonuçlandığını vurguladı.
"Savaş Her Zaman Bir Yenilgidir"
1 Kasım Azizler Günü için Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'ndan dua eden Papa, konuşmasında dünyadaki diğer sorunlara da değindi. "Acı çeken Ukrayna için, Filistin, İsrail, Lübnan, Myanmar ve Sudan için, savaş mağduru tüm halklar için dua edelim. Savaş her zaman bir yenilgidir, her zaman. Bu rezildir, çünkü yalanın, sahtekarlığın zaferidir." ifadelerini kullandı.
İspanya’daki Sel Felaketine Dikkat Çekti
Papa, ayrıca İspanya'da 150'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketi hakkında da konuştu. Bu trajediden etkilenenlerle dayanışma içinde olduğunu belirten Papa, Valensiyalılar için dua etti. Hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Papa, acı çekenler ve bu zor dönemde yardımcı olanlar için destek olunmasını çağrısında bulundu.