Papa Franciscus, Belçika'daki Skandallara Dikkat Çekti
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Belçika'da 600. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlediği ziyarette oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Katılım gösterdiği etkinlikte, kilisenin yıllar içinde çocuk istismarı ve zorla evlatlık verme konusundaki geçmişine atıfta bulundu.
Program, Kraliyet Sarayı'nda Gerçekleşti
Belçika Kralı Philippe ve Başbakan Alexander de Croo'nun da hazır bulunduğu etkinlikte, Papa, ülkenin savaşlar sonrası barış içinde yaşama yeteneğini vurguladı. Ancak, katıldığı programda Kilise'nin geçmişteki hatalarından ötürü utanması gerektiğini belirtti.
İstismar ve Evlatlık Verme Skandalları
Papa, özellikle 1945-1980 yılları arasında gerçekleşen evlilik dışı doğan çocukların Kilise tarafından zorla evlatlık verilmesi ve din adamları tarafından gerçekleştirilen çocuk istismarları konularını gündeme getirerek, "Kilise utanmalı ve af dilemeli" dedi. Ayrıca, bu tür travmaların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurg