DOLAR
42,57 -0,03%
EURO
49,49 -0,06%
ALTIN
5.765,66 -0,03%
BITCOIN
3.930.884,48 0,76%

Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu'ndan 9 genç yetenek İzmir seçmelerine davet edildi

Denizli Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu, 9 sporcusunu 13-14 Aralık 2025'te İzmir'de yapılacak Beşiktaş seçmelerinin ikinci aşamasına çağırdı.

Yayın Tarihi: 09.12.2025 12:33
Güncelleme Tarihi: 09.12.2025 12:33

Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu'ndan 9 genç yetenek İzmir seçmelerine davet edildi

Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu’ndan 9 sporcu Beşiktaş seçmelerinde ikinci aşamaya davet edildi

Denizli’de yaklaşık 15 ay önce faaliyete geçen Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu, Kasım kampında öne çıkan 9 futbolcusunu Beşiktaş’ın İzmir’de düzenleyeceği seçmelerin ikinci ve son aşamasına davet etmenin gururunu yaşıyor.

Seçmelere çağrılan oyuncular

Beşiktaş tarafından 13-14 Aralık 2025 tarihlerinde İzmir’de yapılacak seçmelere davet edilen oyuncular ve mevkileri şunlar:

Ülkü Tekin (Orta Saha), Sebahat Naz Koçu (Stoper), Alp Uğur Candan (Orta Saha), Emre Karakaya (Sağ kanat), Erdem Yiğit Özdemir (Forvet), Ferit Umut Köse (Sol kanat), Kerem Gündüz (Sağ kanat), Ömer Çiftçi (Orta saha), Demir Arda Yüksek (Orta saha).

Koordinatör Ferdi Kösem'in değerlendirmesi

Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Ferdi Kösem, çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek okulun hızla büyüdüğünü ve altyapı çalışmalarının somut sonuçlar verdiğini söyledi. Kösem, daha önce Nilsu Çayı ve Nurcan Kazancı gibi isimlerin de Beşiktaş akademisine kazandırıldığını hatırlattı.

Kösem, kamp performansına ilişkin olarak, "Kasım kampında 2014 grubumuz namağlup şampiyon oldu. İlk sekizten 6 sporcumuz seçildi. Kasım kampında 9 sporcumuz seçildi. Kampta hem karakteri, hem duruşu, hem de futbolu oyunuyla fark oluşturulmuştu" ifadelerini kullandı.

15 ayda elde edilen sonuçlar ve lisans uygulamaları

Koordinatör Kösem, okulun kuruluşundan bu yana sürece ilişkin sayısal değerlendirme de yaparak, "Biz zaten kurulalı 15 ay oldu. Bu sürede iki kızımızla birlikte inşallah 11 futbolcumuzu daha Beşiktaş’a vermenin sevincini gururunu yaşıyor olacağız" dedi. Kösem, Türkiye genelinde ikinci kademeye kalan 50-60 sporcu arasında dokuz oyuncunun Pamukkale’den çıkmasının okul için önemli bir gösterge olduğunu vurguladı.

Lisans ve altyapı politikalarına dair Kösem, velilere ve diğer antrenörlere çağrıda bulunarak, kız sporcuların kulübe katılımındaki zorluklara değindi ve lisans işlemlerinde esnek davrandıklarını, isteyen velilere lisansları ücretsiz verebileceklerini belirtti: "Bir veli... lisansına beş kuruş almadan verip başka takıma gönderebiliriz."

Gelecek adım: İzmir seçmeleri

Kösem, 13-14 Aralık’ta İzmir’e ekip olarak gideceklerini, kendisinin ve bazı ailelerin seçmeleri takip edeceğini söyledi. Okulun hedefi, seçmelere katılan oyuncuların Beşiktaş akademisine katılarak altyapıda yer almaya devam etmesi ve Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu’nun geliştirdiği oyuncu sayısını artırmak olarak öne çıkıyor.

Not: Pamukkale Beşiktaş Futbol Okulu, Kasım kampı performansıyla ve altyapı yatırımlarıyla Denizli’de kısa sürede dikkat çeken bir merkez haline geldi.

DENİZLİ’DE FAALİYET GÖSTEREN FUTBOL OKULLARI ARASINA YAKLAŞIK 15 AY ÖNCE KATILAN DENİZLİ PAMUKKALE...

DENİZLİ’DE FAALİYET GÖSTEREN FUTBOL OKULLARI ARASINA YAKLAŞIK 15 AY ÖNCE KATILAN DENİZLİ PAMUKKALE BEŞİKTAŞ FUTBOL OKULUNDA 9 FUTBOLCUYU DAHA ÜST LİGLERE GÖNDERMENİN GURURU YAŞANIYOR.

DAHA ÖNCE DE NİLSU ÇAYI VE NURCAN KAZANCIO GİBİ FUTBOLCULARI BEŞİKTAŞ AKADEMİ TAKIMINA KAZANDIRAN...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!