Palandöken Dağı'ndaki Çığ Felaketinde Yaralı Sporcuların Tanıklıkları
Erzurum'un Palandöken Dağı'nda meydana gelen çığ düşmesi sonucu yaralanan Judo Milli Takımı sporcuları, olay anını duygusal bir şekilde anlattı. Çığdan kurtulan sporculardan biri olan Hilmi Mucik, yaşadığı dehşetin etkisini hala üzerinden atamadığını belirtti.
Olay Anı ve Yaralıların İfadeleri
Yaralı sporculardan Ali Bozkurt, “Dağa çıktığımızda kar sertleşmişti. Bir anda çatladı ve üzerimize büyük kar kütlesi düştü. Sadece boynum dışarıdaydı, yaklaşık 400-500 metre sürüklendik.” dedi. Arkadaşlarının da benzer durumda olduğunu aktaran Bozkurt, sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
Diğer bir sporcu Hilmi Mucik ise, “4-5 kişi önden tırmanıyorduk. Yukarıdan bir bağırma sesi duyduk ve hemen arkasından bütün kar aşağıya geldi. Yardım ekiplerinin gelmesiyle 10 dakika karın içinde kaldıktan sonra çıkartıldık.” diye konuştu. Mucik, diğer arkadaşlarının kurtarılmasının ise daha zor olduğunu, bazı arkadaşlarının kar altında uzun süre kalmak zorunda kaldığını anlattı.
Bu olay esnasında yaşadıklarını unutmayan sporculardan Berkay Aydın, “5 kişi arka arkaya dağa çıkıyorduk, çığa yakalandık. Bir arkadaşımızı bulamadık ama jandarma ve AFAD ekipleri gelip arama yaptılar.” şeklinde konuştu.
Yaralıların Durumu
Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, tedavi süreçleri hakkında bilgi verdi. Yaralı sporcuların sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğunu belirten Tör, “Hastanemize getirilen 3 yaralının büyük sıkıntıları yok, yalnızca soğuk teması nedeniyle ısınma problemi yaşadılar. Yaralılarımızı gün içinde taburcu edeceğiz.” dedi.
Hastanede tedavi gören sporcular, olayın ardından kendilerini ziyarete gelen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'ye teşekkür etti. Spor camiası ve yetkililer, yaşanan bu kaza sonrası yaralılar için geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Erzurum'un Palandöken Dağı'nda çığdan yaralı kurtulan Judo Milli Takımı sporcuları, olay anını anlattı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi fotoğrafta (solda), yaralıları ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Erzurum'un Palandöken Dağı'nda çığdan yaralı kurtulan Judo Milli Takımı sporcuları, olay anını anlattı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi fotoğrafta (solda), yaralıları ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.