Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Görüştü

Mareşal Asim Munir, arabuluculuk çabaları kapsamında dün akşam Tahran’da Abbas Arakçi ile görüştü; görüşmede gerilimi önleme ve bölgesel istikrar ele alındı.

Yayın Tarihi: 23.05.2026 10:56
Güncelleme Tarihi: 23.05.2026 10:59

Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Görüştü

Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Görüştü

Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, İran-ABD arasındaki krizi sona erdirmeye yönelik arabuluculuk çabaları kapsamında dün akşam Tahran’a gitti ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşme gece geç saatlere kadar sürdü. Taraflar, gerilimlerin tırmanmasını önlemeye ve bölgedeki çatışma riskini azaltmaya dönük son diplomatik girişimler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmenin odak noktaları

Toplantıda öne çıkan başlıca konular arasında gerilimlerin tırmanmasının önlenmesi, ABD ve İsrail’in İran’a dayattığı savaşı sona erdirme yönündeki çabalar, yürütülen son diplomatik girişimler ile bölgede barış, istikrar ve güvenliği güçlendirmenin yolları yer aldı.

Değerlendirme

Bir askeri üst düzey komutanın doğrudan diplomasi sürecinde yer alması, Pakistan’ın arabuluculuk rolünü hem askeri hem de siyasi kanallarla destekleme eğilimini gösteriyor. Bu tür görüşmeler, taraflar arasında gerilimi düşürmeye yönelik kısa vadeli mekanizmaların tartışılmasına ve sahada gelişebilecek olaylara karşı koordinasyonun güçlendirilmesine olanak sağlayabilir.

İran Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, görüşmede ayrıca bölgesel istikrar ve güvenliğin artırılmasına yönelik somut yolların ele alındığı belirtildi. Pakistan’ın arabuluculuk girişimleri devam ediyor.

PAKİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI MAREŞAL ASİM MUNİR, TAHRAN’DA İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABBAS ARAKÇİ İLE...

PAKİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI MAREŞAL ASİM MUNİR, TAHRAN’DA İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABBAS ARAKÇİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.