Pakistan’daki sellerde can kaybı 68’e yükseldi
Pakistan’da 25 Mart’tan bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerin bilançosu ağırlaşıyor. Ülke genelindeki can kaybı 68 olarak kaydedildi; yetkililer ve acil durum ekipleri etkilenen bölgelerde müdahaleyi sürdürüyor.
Bölgesel etkiler ve can kaybı
Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin Peşaver kentinde son 24 saatte 15 kişi hayatını kaybetti. Eyalet genelindeki can kaybı sayısı 30 olarak bildirilirken, yaralı sayısı 85e ulaştı.
Karaçi kentinde 27, Belucistan eyaletinde 9, Pencap eyaletinde ise 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.
Yetkililerin uyarıları ve hava beklentisi
Çeşitli bölgelerdeki üst buzul göllerinin taşma riski nedeniyle beş bölge yönetimi alarma geçirildi. Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Ajansı (NDMA) önümüzdeki 24 saat içinde Pencap, Sindh, Belucistan ve Khyber Pakhtunkhwanın bazı bölgelerinde yoğun yağış, gök gürültülü fırtına ve şiddetli rüzgarlar beklediğini duyurdu.
NDMA ayrıca, Gilgit-Baltistan ve Azad Keşmirin dağlık kesimlerinde kar yağışı beklendiğini ve bu alanlarda da ek risklerin olabileceğini belirtti. Yetkililer, sel riski altındaki bölgelerde tedbirli olunması çağrısını yineliyor.
Pakistan’da şiddetli yağışların neden olduğu sellerde ülke genelinde yaşanan can kaybı 68’e yükseldi.