Pakistan'da Protesto Eylemi Planı
Cemaat-i İslami Partisi (JI), başkent İslamabad'da parlamento önünde gerçekleştirilecek olan oturma eylemi için çağrıda bulundu.
Eylem Hakkında Detaylar
JI Uluslararası İlişkiler Direktörü Asıf Lokman Gazi, yaptığı yazılı açıklamada, partinin gün içerisinde barışçıl bir oturma eylemi düzenleyeceğini duyurdu. Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen parti aktivistlerinin başkente doğru hareket ettiği belirtilirken, polisin bazı JI üyelerini gözaltına aldığı ve eylemi engelleme çalışmalarına başladığı ifade edildi.
Eylemin Nedenleri
Açıklamada, eylemin temel sebepleri arasında "yolsuzluğu", artan elektrik fiyatlarını ve hükümetin vatandaşlara yardım konusundaki "yetersizliğini" dile getirmek yer aldı.
Hükümete Çağrı
JI üyeleri, ne olursa olsun yarın İslamabad'daki "D-Chowk" bölgesine ulaşacaklarını belirttiler. Ayrıca, hükümetin katılımcılara karşı daha yumuşak bir tutum sergilemesi gerektiğine dair bir çağrıda bulundular.