Özgür Özel yeni partinin ilk adımlarını ve grup kürsüsüne veda mesajını açıkladı
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında son kez konuştu. Toplantıda, seçilmiş il başkanları, seçilmiş parti meclisi ve milletvekilleriyle yapılacak buluşmalar ve yeni parti kuruluşuna ilişkin yol haritasını paylaştı.
Kurultay, yerel seçimler ve parti içi değişim değerlendirmesi
Özel, kurultayın ardından önlerindeki dört aylık süreci anlatarak yerel seçimlerde alınan sonuçları değerlendirdi. İzmir örneğini vererek, kadın ve genç aday tercihleriyle elde edilen başarıları vurguladı. Ayrıca parti içindeki değişimin ülke siyasetine yansıması gerektiğini ve bunun için alınan risklerin önemine dikkat çekti.
Konuşmasında, "Artık bize kimse bir kez daha yenilgiyle tanıştıramayacak" ifadelerini kullandı ve partinin iktidar hedefinin değişmediğini belirtti. Özel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 47 yıl sonra birinci parti çıktığına ilişkin vurguda bulundu.
Operasyon iddiaları ve hukuki süreçlere ilişkin görüşler
Özel, belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve bürokratlara yönelik operasyonlara dikkat çekti; kayyum atamaları, tutuklamalar ve iddiaların partiye yönelik bir tasfiye girişimi olduğunu savundu. Özellikle Esenyurt ve Ekrem İmamoğlu örnekleri üzerinden medya ve hukuk sürecine yönelik eleştirilerini paylaştı.
Ayrıca hukuki süreçlerde yaşanan gecikmelere değinerek, butlan kararının üstünden 61 gün geçti gibi somut referanslarla mahkeme süreçlerine tepki gösterdi ve yargı işlemlerinin geciktirildiğini öne sürdü.
Yeni parti, meşruiyet ve iktidar çağrısı
Özel, meşruiyetin kendilerinde olduğunu ifade etti ve Cumhuriyeti kuran geleneğin bugünkü kuşaklarının yanlarında olduğunu söyledi. Partinin içinden çıktıklarını ve geride yenilgileri, teslimiyetleri bıraktıklarını belirtti.
"Bugün seçilmiş il başkanlarımızla yarın seçilmiş parti meclisimiz MYK’mızla ardından milletvekillerimizle bir araya geliyoruz. Yeni partimizin milletimizin seçtiği ona yetkisine emanet ettiği milletvekillerimizle ilk adımını atarak kuruyoruz" sözleriyle yeni parti kuruluşunun adımlarını açıkladı.
Grup kürsüsüne veda ederken "ana muhalefet partisi grup kürsüsünü asla bırakmıyoruz" ifadesini kullanan Özel, aynı zamanda iktidara yürüyüş çağrısını yineledi ve farklı siyasi eğilimlerden demokratları Türkiye İttifakı içinde birleşmeye davet etti.
Konuşmasının sonunda, kimseyi geride bırakmayacakları taahhüdünü yineleyen Özel, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Zeydan Karalar ve Vahap Seçer gibi isimleri örnek vererek geniş katılımlı bir iktidar yürüyüşü çağrısı yaptı ve "Yolları kapadılar. Yeni bir yol açmaya var mısınız?" diyerek salondaki katılımcılara seslendi.
CHP Grup toplantısı