Zingiberaceae familyasına ait, küçük, yeşil renkli bir meyve olan kakule, kendine özgü bir tada ve aromaya sahiptir. Genellikle tatlılarda, baharat karışımlarında ve çaylarda kullanılır. Kakule, zengin besin değeri ve faydaları ile oldukça değerli bir besindir. Düzenli tüketimi, sağlığımız için önemli katkılarda bulunur.
KAKULENİN MUCİZEVİ FAYDALARI...
- Kakule kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi sindirim problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.
- Kakule, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
- İçeriğindeki uçucu yağlar sayesinde kakule; ağız kokusunu gidermeye yardımcı olur.
- Kakule, afrodizyak etkisiyle cinsel isteği artırmaya yardımcı olur.
- Kan şekerini düzenler. Kakule, içeriğindeki lif ve antioksidanlar sayesinde kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
- Kakule, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.
Kakule nasıl tüketilir?
Kakule, birçok farklı şekilde tüketilebilir. Örneğin, tatlılarda, baharat karışımlarında ve çaylarda kullanılabilir. Ayrıca, kakule çayı da yapılabilir.
Kakule çayı tarifi:
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı kakule
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
Kakuleleri bir cezveye ekleyip üzerine su ekleyip kaynatın. Kaynayan suyu ocaktan alın ve 5-10 dakika demlendirin. Demlenen çayı süzün ve afiyetle tüketin.