Şırnak'ta Hilal beldesi girişinde otobüs ile tır çarpıştı
Şırnak'ın Uludere ilçesi Hilal beldesi girişinde Antalya'dan Hakkari'ye seyreden bir yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen bir tırın çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs yoldan çıkarak bir evin çatısına çarparak durdu.
Kazanın oluş biçimi ve araçların durumu:
İlk belirlemelere göre otobüs ile tırın karşılaşması sonucu oluşan şiddetli çarpışma, otobüsün savrularak yol kenarındaki bir konutun çatısına çarpmasına yol açtı. Olay yerinde aracın ve çevrenin güvenliğini sağlamak için tedbirler alındı.
Müdahale, yaralıların durumu ve sevk işlemleri:
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kazada toplam 15 kişi yaralanırken, yaralılardan 1'inin ağır olduğu bildirildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Şırnak ve Uludere devlet hastanelerine sevk edildi; bazı yaralıların kendi imkânlarıyla hastanelere gittiği öğrenildi.
Kaza ile ilgili ekiplerce soruşturma ve inceleme başlatıldı.
Şırnak'ta otobüs ile tır çarpıştı: 15 yaralı