Otobüs direksiyonunda bir gün: Edip'in hayaline ESHOT dokunuşu

İzmir ESHOT, 12 yaşındaki özel birey Edip Vurhan’ın otobüs şoförü olma hayalini bir günlüğüne gerçekleştirerek ona üniforma ve troleybüs maketi hediye etti.

Yayın Tarihi: 04.08.2026 12:04
Güncelleme Tarihi: 04.08.2026 12:22

Otobüs direksiyonunda bir gün: Edip'in hayaline ESHOT dokunuşu

ESHOT, 12 yaşındaki Edip’in hayalini gerçeğe dönüştürdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, özel birey olan 12 yaşındaki Edip Vurhanın otobüs şoförü olma arzusunu bir günlük bir etkinlikle yerine getirdi. Ailesinin Hemşehri İletişim Merkezi aracılığıyla yaptığı talebe olumlu yanıt veren kurum, Edip’i Gediz Atölyesinde ağırladı ve gün boyunca onu ESHOT ailesinin parçası gibi karşıladı.

Atölyede bir gün: kıyafet, troleybüs maketi ve direksiyon keyfi:

Edip, ESHOT şoförlerininkiyle aynı stile yakın mavi gömlek ve lacivert pantolon ile tanıştı; kendisine ayrıca atölyede üretilen bir troleybüs maketi hediye edildi. Üniformasını giyen Edip, İzmir’in "nazar boncuğu" olarak bilinen otobüsün direksiyonuna geçti ve aracın içini yakından inceleyerek kısa bir atölye turu yaptı. Tur sırasında ESHOT Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Semih Kök, atölyede yürütülen çalışmalar hakkında Edip’e bilgi verdi.

Ailenin başvurusu ve kurumun karşılaması:

Ailesi, Edip’in günlük yaşamında sıkça otobüsleri pencereden izlediğini ve zaman zaman Çamlık Son Durak Hareket Merkezine giderek şoförleri takip ettiğini aktardı. Bu gözlemler doğrultusunda Vurhan ailesi, Hemşehri İletişim Merkezine başvurarak oğullarının hayalini paylaşmış; ESHOT yöneticileri de aileyi Gediz Atölyesi’nde ağırlayarak talebi karşılamış oldu.

Aile ve kurum temsilcilerinin sözleri:

“Oğlum adına da kendi adımıza da çok mutluyuz. Aylardır sürekli ESHOT diye sayıklıyor. Tek hayali ESHOT şoförü olmak. Ona benzer kıyafetler aldık ancak üzerinde ESHOT amblemi olmadığı için giymiyordu. Biz de Hemşehri İletişim Merkezi’ne başvurduk. Talebimizin kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. Çok heyecanlıyız.” dedi Ayşegül ve Ahmet Vurhanın duygularını yansıtan sözler arasında.

Semih Kök ise şunları ifade etti: “Aile bize oğullarının en büyük hayalinin ESHOT otobüs şoförü olmak olduğunu, otobüsleri ve şoförleri çok sevdiğini anlattılar. Bunun üzerine konuyu Başkanımız Dr. Cemil Tugaya ilettik. Sayın Başkanımızın talimatıyla ailemizle iletişime geçerek kendilerini misafir ettik. Edip’e ESHOT şoför üniforması ile atölyelerimizde üretilen troleybüs maketini hediye ettik. Onun hayalini gerçekleştirmesine ESHOT ailesi olarak katkı sunabilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Gün boyu süren etkinlik Edip ve ailesi için unutulmaz bir anıya dönüştü; küçük misafirin yüzündeki mutluluk, aile ve kurum temsilcilerinin ortak memnuniyetiyle tamamlandı.

EDİP VURHAN ŞOFÖR ÜNİFORMASINI GİYEREK OTOBÜSÜN DİREKSİYONUNA GEÇTİ

EDİP VURHAN ŞOFÖR ÜNİFORMASINI GİYEREK OTOBÜSÜN DİREKSİYONUNA GEÇTİ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.