otel odasında öldürülen üç çocuk annesinin davasında iddianame kabul edildi

Yonca Kölge'nin otel odasında öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı; Bakırköy savcılığı sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet talep etti.

Yayın Tarihi: 30.09.2026 09:30
Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 09:30

otel odasında öldürülen üç çocuk annesinin davasında iddianame kabul edildi

bahçelievler'deki olayla ilgili iddianame kabul edildi

Bahçelievler'de 3 Nisan 2026 tarihinde bir otel odasında öldürülmüş halde bulunan Yonca Kölge (28) olayına ilişkin soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kölge maktul, eski eşi Salih Birinci (30) ise sanık olarak yer aldı. İddianamede sanığın otele Kölge ile birlikte girdiği, ancak tek başına ayrıldığı kaydedildi.

sanığın ifadeleri ve yakalanma süreci:

İddianamede sanık Birinci'nin ifadesine de yer verildi. Birinci, ifadesinde olay günü maktulün kendisini aradığını, daha sonra çocuklarını ziyaret ettiklerini ve ardından alkol alıp otele gittiklerini anlattı. Sanık, maktülün telefonunun sürekli çalmasından rahatsız olduğunu, telefonunu elinden alıp camdan attığını; bunun üzerine Yonca'nın bıçak çıkarıp "bırak beni gideceğim, yoksa seni bıçaklarım" dediğini iddia etti. Birinci, bu sırada kendisinin de bir bıçak alıp rastgele savurduğunu ve olayın "alkolün etkisiyle meydana geldiğini" öne sürdü.

Olay sonrası polis ekipleri tarafından Arnavutköy'de bir inşaatta yakalanan sanığın, iddianamede daha önce başka bir suçtan hükümlü olduğu ve cezaevinden 26 Mart tarihinde izinli çıktığı bilgisi yer aldı.

iddianamedeki tıbbi bulgular ve ceza talebi:

Hazırlanan iddianamede, maktule yapılan ölü muayene raporunda vücutta 22 kesici, delici alet yaralanması tespit edildiği bildirildi. İddianamede, sanık Salih Birinci hakkında "kadına karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle birlikte sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı açıklandı. Dava sürecinde iddianamede yer alan ifade ve bulguların mahkeme huzurunda ayrıntılı biçimde tartışılması bekleniyor.

3 çocuk annesi kadının otel odasında ölü bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma...

3 çocuk annesi kadının otel odasında ölü bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.