DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.817.729,53 0,73%

ÖSYM Başkanı Ersoy YKS Öncesi Sınav Binasını Ziyaret Etti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YKS TYT öncesi yaptığı açıklamada sınav süreci ve adaylar hakkında bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 21.06.2025 10:38
Güncelleme Tarihi: 21.06.2025 10:38

ÖSYM Başkanı Ersoy YKS Öncesi Sınav Binasını Ziyaret Etti

YKS'nin İlk Oturumu Öncesinde Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan Açıklamalar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) öncesinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi yerleşkesini ziyaret etti. Bu ziyarette yaptığı açıklamada, “Emeklerinin, çalışma ve çabalarının karşılığını alacakları güzel bir sınav hazırladık” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ersoy, YKS sürecinin sekiz ay sürdüğünü belirterek, bugün TYT'nin gerçekleştirileceğini, yarın ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarının yapılacağını açıkladı. TYT'nin sosyal bilimler, fen bilimleri, temel matematik ve Türkçe'den oluştuğunu ve toplamda 120 soru ile 165 dakika sürdüğünü ifade etti.

Yarınki AYT sınavında Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi'nden her biri için 40 soru, 180 dakika sürecek şekilde barındırdığını aktaran Ersoy, YDT'nin ise Almanca, Arapça, Fransızca, Rusça ve İngilizce'den toplam 80 soru ile 120 dakika olacağını kaydetti.

Aday Sayısı ve Sınav Koordinasyonu

TYT sınavına 2,5 milyondan fazla adayın katıldığını belirten Prof. Dr. Ersoy, toplamda 4,5 milyon adayın bu üç sınava başvuruda bulunduğunu dile getirdi. Sınavın Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa'da toplam 250 merkezde gerçekleştirileceğini, 7 bin 800'ün üzerinde bina ve 143 bin salon kullanıldığını aktardı. Ayrıca sahada 450 bine yakın görevlinin koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı.

Prof. Dr. Ersoy, adayların güvenli ve sağlıklı bir ortamda sınav yapmaları için güvenlik güçlerinin de sahada aktif olarak görev yaptığını ve herkesten hoşgörü ve anlayış beklediklerini hatırlatarak, “Sınav salonlarının, binalarının çevresinde herhangi bir gürültü oluşturulmaması gerektiğini” vurguladı.

Ayrıca, adayların sınav günü geçerli kimlik kartı ve sınav giriş belgelerini unutmamalarını önemle belirtti. Sınav sonuçlarının en geç 22 Temmuz'da açıklanacağını ekleyen Ersoy, “Bu iki günün sağlıklı, sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanması en büyük dileğimiz” dedi.

Sınav binasında adaylarla sohbet eden Prof. Dr. Ersoy, onlara başarılar diledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı