Fatih Sultan Mehmet İçin Yola Çıktılar
Osmanlı Motosiklet Derneği üyesi 110 motosikletli, Fatih Sultan Mehmet'i vefatının 544. yılında anmak için İstanbul'dan yola çıkarak Çanakkale'ye ulaştı. Dernek üyeleri, İstanbul'daki Fatih Camisi türbesinde dua ettikten sonra, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçerek şehre girdiler.
Tarihi ve Anıtlara Ziyaret
Çanakkale'de ilk olarak Troya Atı önünde toplanan motosikletliler, ardından kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler. Ziyaret edilen yerler arasında Conkbayırı, 57. Alay Şehitliği, Selçuklu Sağlık Müzesi, Seddülbahir Kalesi, Kilitbahir Kalesi ve Kızılay Ağadere Müzesi bulunmaktadır.
Saygı Duruşu ve Anma Töreni
Osmanlı Motosiklet Derneği üyeleri, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudular. Dernek Genel Başkanı Burçin Özsayar etkinlik hakkında, "Her yıl Çanakkale'de ecdat ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 8-9 ilden toplam 110 motorcu olarak buradayız," şeklinde bilgi verdi.
Gelecek Planları
Dernek Başkan Yardımcısı Selçuk Damaoğlu, gelecek projeleri arasında Macaristan'daki Büyük Türk Kurultayı’na katılım ve Türk cumhuriyetlerine motosikletle ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Gururlu Anlar
İzmir Şube Başkanı Sedat Ertürk, İzmir’den 35 motosikletli olarak etkinliğe katıldıklarını belirtti. Üye Yusuf Erkul ise bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
İzmir’den babasıyla gelen Mehmet Emin Güneş, Çanakkale'de bulunmanın gurur verici olduğunu vurgulayarak, "Amacımız şehitlerimizi anmak. Güzel bir tarihimizin olduğunu fark ediyorum," dedi.
Fatih Sultan Mehmet'i vefatının 544. yılında anmak için İstanbul'dan yola çıkan Osmanlı Motosiklet Derneği üyesi 110 motosikletli Çanakkale'ye geldi.
Fatih Sultan Mehmet'i vefatının 544. yılında anmak için İstanbul'dan yola çıkan Osmanlı Motosiklet Derneği üyesi 110 motosikletli Çanakkale'ye geldi.