DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.972,47 0%
BITCOIN
3.801.706,43 -0,68%

Osmangazili 28 çocuk, Erkan Aydın’ın projesiyle ilk kez Bursaspor maçında

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın sosyal projesiyle Dereçavuş Mahallesi'nden 28 çocuk ilk kez Bursaspor maçında tribünde coşku yaşadı.

Yayın Tarihi: 21.12.2025 11:23
Güncelleme Tarihi: 21.12.2025 11:23

Osmangazili 28 çocuk, Erkan Aydın’ın projesiyle ilk kez Bursaspor maçında

Osmangazili 28 çocuk, Erkan Aydın’ın projesiyle ilk kez Bursaspor maçında

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın tarafından hayata geçirilen sosyal proje kapsamında, Osmangazili çocuklar hayatlarında ilk kez Bursaspor maçına giderek tribündeki atmosferi deneyimledi. Proje, genç nesillere spor ve kent aidiyeti duygusunu aşılamayı hedefliyor.

Gün boyu süren program: Müze, festival ve stadyum

Etkinlik kapsamında Dereçavuş Mahallesi'nden gelen 28 çocuk önce Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret ederek kentin tarihî ve kültürel mirası hakkında bilgi edindi. Ardından Osmangazi Meydanı'ndaki "Yeni Yıl Festivali" alanında vakit geçirip eğlenceli etkinliklere katıldılar.

Akşam saatlerinde çocuklar, Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'na götürülerek Ömer Matlı Çocuk Tribünü'nde yerlerini aldı. Sahada Bursaspor ile Aliağa Futbol A.Ş. karşılaştı; maç golsüz eşitlikle sonuçlanırken çocuklar 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi.

Projenin hedefleri ve toplumsal etkisi

Bu tür sosyal projeler, çocukların spor kültürüyle erken yaşta buluşmasını sağlayarak kulüp bağlılığı ve kent bilinci yaratıyor. Etkinlik, yalnızca maç izleme deneyimi sunmakla kalmayıp çocuklara tarih, kültür ve kent yaşamına ilişkin somut bir gün sunarak sosyal katılımı güçlendirdi. Projeye katılan çocuklar Osmangazi Belediyesi ve Başkan Erkan Aydın'a teşekkür etti.

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AYDIN’IN HAYATA GEÇİRDİĞİ SOSYAL PROJE KAPSAMINDA OSMANGAZİLİ...

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AYDIN’IN HAYATA GEÇİRDİĞİ SOSYAL PROJE KAPSAMINDA OSMANGAZİLİ ÇOCUKLAR, HAYATLARINDA İLK KEZ BURSASPOR MAÇINA GİDEREK, TRİBÜNDEKİ ATMOSFER İLE UNUTAMAYACAĞI ANLAR YAŞIYOR.

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AYDIN’IN HAYATA GEÇİRDİĞİ SOSYAL PROJE KAPSAMINDA OSMANGAZİLİ...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!