Osmancık'ta 19 Mayıs için motosiklet konvoyu düzenlendi

Osmancık'ta motosiklet tutkunları 19 Mayıs için Türk bayraklı konvoy düzenleyip Koyunbaba Köprüsü'nden geçerek Kent Meydanı'nda Atatürk büstüne karanfil bıraktı.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 00:30
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 00:35

Osmancık'ta 19 Mayıs için motosiklet konvoyu düzenlendi

Osmancık'ta 19 Mayıs için motosiklet konvoyu düzenlendi

Çorum’un Osmancık ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında motosiklet tutkunları bir araya gelerek konvoy düzenledi.

Konvoy, güzergah ve tören

Katılımcılar araçlarını Türk bayrakları ile süsledi. Klakson sesleri eşliğinde hareket eden konvoy, tarihi Koyunbaba Köprüsü üzerinden geçerek Kent Meydanı'na ulaştı. Motosikletliler burada Atatürk büstüne karanfil bırakarak anma törenini gerçekleştirdi.

Genç katılımcı ve yerel ilgi

Etkinlikte ilkokul 3. sınıf öğrencisi Uras Uysaler de motosikletiyle yer aldı. Yaklaşık iki yıldır motosiklet kullandığını belirten Uysaler, kısa sürüşüyle çevredeki vatandaşlardan alkış aldı. İlçede motosiklete ilgide artış olduğunu gözlemlediklerini ifade eden katılımcılar, etkinliğin yerel topluluk tarafından ilgiyle karşılandığını aktardı.

Kulüp kuruluşu ve güvenlik vurgusu

Etkinliği düzenleyenlerden Hakan Akça, kulübü birkaç arkadaşıyla kurduklarını, şu anda yelekli üyeler olarak başladıklarını ve ilerleyen süreçte resmileşmeyi planladıklarını söyledi. Akça, bu etkinliği Osmancık Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mustafa Duman ise motosiklet kullanımında güvenli sürüşün önemine dikkat çekerek, insanların daha bilinçli motosiklet kullanmasını ve koruyucu ekipmanları doğru şekilde kullanmalarını anlatmak istediklerini vurguladı.

MOTORCULAR TARİHİ KÖPRÜDEN GEÇEREK VARACAKLARI NOKTAYA ULAŞIM SAĞLADILAR

MOTORCULAR TARİHİ KÖPRÜDEN GEÇEREK VARACAKLARI NOKTAYA ULAŞIM SAĞLADILAR

MOTORCULAR KONVOYDAN SONRA ATATÜRK BÜSTÜNE ÇİÇEKLERİNİ BIRAKTILAR

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.