DOLAR
42,95 -0,01%
EURO
50,53 0,05%
ALTIN
5.965,27 -0,06%
BITCOIN
3.771.932,77 -0,17%

Osman Aşkın Bak: Halkın Gazze Duyarlılığı ve Sporun Birleştirici Gücü

Osman Aşkın Bak, Büyük Gazze Yürüyüşü'nde halkın Gazze'ye gösterdiği hassasiyetin dünyayı uyandırmasının önemli olduğunu ve sporun birleştirici gücünü vurguladı.

Yayın Tarihi: 01.01.2026 10:51
Güncelleme Tarihi: 01.01.2026 11:04

Osman Aşkın Bak: Halkın Gazze Duyarlılığı ve Sporun Birleştirici Gücü

Osman Aşkın Bak: Halkın Gazze Duyarlılığı ve Sporun Birleştirici Gücü

Miting ve katılım

İstanbul'da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin’i unutmuyoruz" sloganıyla yeni yılın ilk sabahında Galata Köprüsü'nde düzenlenen mitinge binlerce vatandaş akın etti.

Bakanın mesajları

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak miting alanında yaptığı konuşmada, "Halkımızın Gazze’ye karşı gösterdiği hassasiyet tüm dünyayı uyandırması, ayağa kaldırması çok çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Bak, bu tür tepkilerin gösterildiği alanların tüm dünyanın takip ettiği ortamlar olduğunu belirterek gençlerin burada bulunmasının önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı'nın Gazze’de yaşananları Birleşmiş Milletler kürsüsünden ve katıldığı uluslararası toplantılarda dile getirdiğini hatırlattı.

Konuşmasında ayrıca, "Halkımız akın akın buraya geliyor. Bu bir tepkidir." sözleriyle meydandaki kitlesel katılımın anlamına dikkat çekti.

Sporun rolü ve gençliğe çağrı

Bak, tribünlerde ve spor kulüplerinde ortaya konulan desteği özel olarak övdü: "Bütün süreç boyunca tribünlerinde Gazze’ye destek soykırıma karşı ortaya koydukları söylemler çok çok kıymetli. Sporcularımızın gösterdiği tepkiler önemli. Çünkü onları takip eden milyonlarca insan var."

Sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne dikkat çeken Bakan, gençlere yönelik çağrısında, "Gençler ülkesi için mücadele etmeli dünyadaki haksızlıklara, zulümlere baş kaldırmalı" dedi ve kulüpleri ile sporcuları tebrik etti.

Ayrıca, "Davası olamayan, hedefi olmayan, hayalleri olamayan gençler bu dönemde bu nesillerde süreci devam ettiremezler." uyarısıyla gençlerin sorumluluk üstlenmesine vurgu yaptı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.