Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Orijinal un kurabiyesinin tarifi açığa çıktı! Pastaneciler çatır çatır çatlayacak

Orijinal un kurabiyesi tarifi açığa çıktı. Pastaneciler bu tarif karşısında çatır çatır çatlayacak. Yalnızca 25 dakikada hazırlayacağımız un kurabiyesi ile 6 - 8 kişilik servisiniz hazır. İşte orijinal un kurabiyesi tarifi...

Yayın Tarihi: 16.01.2024 17:34
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 17:34

Orijinal un kurabiyesinin tarifi açığa çıktı! Pastaneciler çatır çatır çatlayacak

Orjinal un kurabiyesi yapmak istiyorum nasıl yapacağım tedirginliği yaşayanlara müjde! 30 yıllık pastaneciden orijinal un kurabiyesi tarifi alındı. Evinizde sıcacık un kurabiyelerinizi yapmanız sadece 25 dakikanızı alacak. Bu tarif karşısında tüm pastaneciler çatır çatır çatlayacak. Bundan sonra pastaneden un kurabiyesi almanıza gerek yok. İşte orijinal un kurabiyesi tarifi...

ORJİNAL UN KURABİYESİ TARİFİ MALZEMELERİ
  • 130 gram sade yağ biskin yağ (Yoksa tereyağını eriterek, üzerinede ki köpükleri ve dibindeki tortuyu süzerek elde etmeniz mümkün)
  • 1 su bardağı ölçüsünde pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 2 su bardağı ölçüsünde un
  • Yarım tatlı kaşığı ölçüsünde kabartma tozu 

ORJİNAL UN KURABİYESİ TARİFİ

ORJİNAL UN KURABİYESİ TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta sade yağınızı ya da biskin yağınızı eğer yoksa; tereyağını eriterek berrak oluncaya kadar ve üzerindeki köpüklerden dibindeki tortudan tamamen arınıncaya süzgeçten geçirerek yağınızı hazırlayın.
  2. Daha sonra hazır olan yağınızı buzdolabına kaldırın.
  3. Sonra çıkartarak oda sıcaklığına gelince kullanmaya başlayabilirsiniz.
  4. Malzemelerinizi un hariç uygun bir kabın içerisine alarak karıştırın.
  5. Bir sonraki aşama olarak un eklemesi yaparak yoğurmaya başlayın.
  6. Hamurla çok fazla oynamamaya özen gösterin.
  7. Uzun silindir şekilde kurabiyelerinize şekil verdikten sonra çatalla çizikler atarak istediğiniz boyutta kesin.
  8. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizerek önceden ısıtmış olduğunuz 160 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
  9. Daha sonra fırınınızın ayarını 120°’ye düşürerek, 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın.
  10. Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri eklemesi yapın.
  11. Fırından çıkan kurabiyelerinize dokunmamaya özen gösterin ki kurabiyeleriniz dağılmasın. 
  12. Yumuşacık olacaklar ancak yanılarak daha fazla pişirmeyin. Kurabiyenizi soğudukça kıvam alacaktır.
  13. Pişirme süresi fırından fırına göre değişiklik gösterebilir. Lakin 10 dakika 160°, 120° 10 dakika pişirirken kesinlikle kontrollü şekilde pişirmeye önem gösterin. Herkese şimdiden afiyet olsun!