Ordu'da 'Orman Benim' etkinliği Yoroz Kent Ormanı'nda temizlik ve farkındalık çalışması

Yoroz Kent Ormanı'nda düzenlenen 'Orman Benim' etkinliğinde temizlik yapıldı, yangın riskine karşı bilgilendirme ve önleyici çalışmalar gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 18.05.2026 14:46
Güncelleme Tarihi: 18.05.2026 14:50

Ordu'da 'Orman Benim' etkinliği Yoroz Kent Ormanı'nda temizlik ve farkındalık çalışması

Ordu'da 'Orman Benim' etkinliği Yoroz Kent Ormanı'nda gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, orman yangınlarıyla mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla yürütülen 'Orman Benim' etkinliği kapsamında Yoroz Kent Ormanı'nda temizlik ve bilgilendirme çalışması düzenlendi. Etkinlikte orman içi ve bitişiğindeki yol kenarlarında temizlik yapılarak, yangına sebebiyet verebilecek cam, plastik ve benzeri yanıcı maddeler toplandı.

Yapılan çalışmalar

Katılımcılara orman yangınlarının önlenmesine yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Temizlik çalışmaları özellikle yol kenarları ve orman içindeki bantlarda yoğunlaştırıldı.

Yetkililerin değerlendirmesi

Etkinlikte konuşan Ordu Orman İşletme Müdürü Ömer Uzundal, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisiyle orman yangınlarının arttığına dikkat çekerek, yangınlarla mücadelede en önemli stratejinin önleyici tedbirler olduğunu söyledi. Uzundal, "İklim değişikliğinin olumsuz etkileri ve küresel ısınma nedeni ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınlarıyla mücadelede çalışmalarımızda temel stratejimiz; yangın öncesi alınması gereken önleyici tedbirlerdir. Bu kapsamda çevre temizliği ve farkındalık etkinliği gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve olması muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarımızda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla ülke genelinde 'Orman Benim' kampanyası düzenlenmiştir"

Katılımcılar

Programa Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Birol Gürler, daire müdürleri, çevre ve ormancılık ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, arıcılık, hayvancılık ve tarımsal meslek birlikleri temsilcileri, öğrenciler, orman köylüleri ve vatandaşlar katıldı.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA ÇOCUKLAR DA EŞLİK ETTİ.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA ÇOCUKLAR DA EŞLİK ETTİ.

ORDU'DA, ‘ORMAN BENİM' ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA YOROZ KENT ORMANI'NDA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE TEMİZLİK...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.