Ordu'da Millet Bahçesi ve Millet Düzü ile otopark ve yeşil alan dönüşümü

Altınordu'da süren Millet Bahçesi ve Millet Düzü projeleri, 2 bin + 241 araç kapasiteli otopark ve geniş yeşil-sosyal alanlar sunmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2026 15:48
Güncelleme Tarihi: 31.07.2026 15:49

Ordu'da Millet Bahçesi ve Millet Düzü ile otopark ve yeşil alan dönüşümü

Projelerin kapsamı:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesinde yapımı devam eden Millet Bahçesi ve Millet Düzü projelerindeki çalışmaları yerinde inceledi. Projeler; otopark ihtiyaçlarına kalıcı çözüm getirmeyi, şehir merkezindeki park yoğunluğunu hafifletmeyi ve yeni sosyal yaşam alanları oluşturmayı amaçlıyor.

Otopark ve sosyal donatı detayları:

Millet Bahçesi bünyesinde planlanan otoparkın kapasitesi 2 bin araç olarak belirlenirken, Millet Düzü Projesi kapsamında ise 241 araç kapasiteli bir otopark inşa ediliyor. Bu alanlar yalnızca araç parkı sağlamayacak; aynı zamanda yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve sosyal donatılarla vatandaşlara yeni yaşam alanları sunacak şekilde tasarlandı.

Başkanın değerlendirmesi ve hedefler:

İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Güler, "Şehrimizin otopark ihtiyacına kalıcı çözüm sunacak, aynı zamanda sosyal donatı alanlarıyla hemşehrilerimize nefes aldıracak Millet Bahçesi ve Millet Düzü projelerimiz hızla yükseliyor" diyerek projelerin yakından takip edildiğini vurguladı. Güler, projelerin tamamlanmasıyla kent içi trafik ve park sıkıntısında gözle görülür bir azalma beklediklerini, Ordu'ya değer katacak yatırımları takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER,  PROJELERİ YERİNDE İNCELEYEREK YÜRÜTÜLEN...

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER, PROJELERİ YERİNDE İNCELEYEREK YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!