Ordu’da Korgan’da düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen objeler ele geçirildi

Ordu'da Korgan ilçesinde düzenlenen operasyonda, polis ekipleri tarafından tarihi eser olduğu değerlendirilen kitap, belge, haç, sikke ve objeler ele geçirildi; bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Yayın Tarihi: 13.01.2026 10:11
Güncelleme Tarihi: 13.01.2026 10:11

Ordu’da Korgan’da düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen objeler ele geçirildi

Ordu’da Korgan’da düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen objeler ele geçirildi

Operasyon ve ele geçirilenler

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Korgan ilçesinde bir ikamete düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen belgeler ve objeler ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilenler arasında 3 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen kitap, 1 adet Arapça-İbranice ibareli olduğu değerlendirilen belge, 1 adet metal haç, 3 adet sikke ve 5 adet obje yer aldı.

Soruşturma, yasal süreç ve kültürel miras açısından önemi

Olayla ilgili olarak bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Ele geçirilen materyallerin gerçekten tarihi eser niteliği taşıyıp taşımadığının kesinleşmesi, ilgili kurum ve uzmanlarca yapılacak bilimsel incelemelerle mümkün olacaktır.

Kültürel mirasın korunması açısından yürütülen bu tür operasyonlar, kaçakçılıkla mücadele ve el koyma süreçlerinin yanı sıra eserlerin kayıt altına alınması ve korunması için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Soruşturmanın seyrine göre korunma, iade veya adli süreçlerle ilgili işlemler takip edilecek.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin açıklamaları ve yürütülecek uzman incelemeleri sonrasında olayla ilgili detaylar netleşecektir.

ORDU’DA POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KAÇAKÇILIK OPERASYONLARINDA, TARİHİ ESER OLDUĞU...

ORDU’DA POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN KAÇAKÇILIK OPERASYONLARINDA, TARİHİ ESER OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN ÜRÜNLER ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.