Ordu'da kar ve buzlanma nedeniyle 16 Ocak 2026'de bazı ilçelerde eğitime ara
Ordu Valiliği, kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve don riski nedeniyle bazı ilçelerde eğitim-öğretime 16 Ocak 2026 Cuma günü ara verildiğini duyurdu.
Hangi ilçelerde ve hangi kurumlar etkilendi?
Valilik açıklamasına göre, Akkuş ve Aybastı ilçelerinin tamamında eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Çatalpınar, Gölköy, Mesudiye ve Gürgentepe ilçelerinde ise eğitim kısmi olarak durduruldu.
Açıklamada, tamamen tatil kararı alınan ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ve halk eğitimi merkezleri ile kısmi tatil kararı alınan ilçelerimizde belirtilen eğitim-öğretim kurumlarında 16 Ocak 2026 Cuma günü 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.
İdari izin ve hizmet değerlendirmesi
Valilik ayrıca, eğitim-öğretime tamamen ara verilen ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş ve ana sınıfına devam eden annelerin aynı gün idari izinli sayılacağını açıkladı.
Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumunun ise hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirileceği ifade edildi.
YÜKSEK KESİMLERDE KARLA MÜCADELE