Ordu'da haftalık trafik denetimleri: İhlaller ve sonuçları
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde, son bir haftada kent genelinde yoğun bir trafik kontrolü gerçekleştirildi. Denetimler, trafik kazalarını azaltma ve yol güvenliğini artırma hedefiyle sürdürüldü.
Denetim kapsamı ve kazalar
Yetkililerce açıklanan verilere göre son bir haftada 22 bin 33 araç ve sürücü kontrol edildi. Aynı dönemde kentte 53 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 71 kişi yaralandı.
En sık tespit edilen ihlaller ve uygulanan cezai işlemler
Denetimler sırasında en çok rastlanan ihlaller ve uygulanan işlemler şu şekilde kaydedildi: 69 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 44 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 96 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten işlem uygulandı. Ayrıca, 160 sürücü kırmızı ışık ihlali, 596 sürücü hız sınırını aşma, 111 sürücü seyir halinde cep telefonu kullanma, 406 sürücü emniyet kemeri kullanmama ve 140 motosiklet sürücüsü kask kullanmama suçlarından cezalandırıldı.
Denetimler neticesinde toplam 3 bin 367 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden işlem yapılırken, 51 araç trafikten men edildi ve 69 sürücünün sürücü belgesi geri alındı.
Emniyet yetkililerinin açıklaması
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü, yapılan açıklamada denetimlerin trafik güvenliğini artırmaya yönelik olarak devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, sürücülerin trafik kurallarına uymasının ve temel güvenlik önlemlerini (emniyet kemeri, kask, hız sınırı, alkolden kaçınma) ihmal etmemesinin önemini vurguladı.
Önemli not: Açıklanan rakamlar emniyetin bildirimine dayanmaktadır ve denetimlerin devam etmesinin beklendiği belirtildi.
EKİPLERİN YAPTIĞI DENETİMLER