Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

OpenAI, ChatGPT Plus için yeniden abonelik almaya başladı!

OpenAI, kasım ayında yapay zekâ sohbet botu ChatGPT Plus için alınan aboneliklerin bir süre durdurulduğunu duyurmuştu. Şirketin CEO’su Sam Altman, aboneliklerin yeniden alınmaya başladığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.01.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 17:31

OpenAI, ChatGPT Plus için yeniden abonelik almaya başladı!

OpenAI’ın CEO'su Sam Altman, ChatGPT Plus için yeniden abonelik alınmaya başlandığını duyurdu. Altman, ayrıca şirketin daha fazla GPU bulduğunu söyledi. OpenAI, daha önce talepteki artışın ardından kasım ayında ücretli abonelik hizmetine erişimi durdurmuştu.

Aylık ücret ödeyen ChatGPT kullanıcıları bir dizi yeni özelliğe erişebilecek.

Şirket Eylül ayı sonlarında ChatGPT Plus kullanıcılarının popüler chatbot ile sesli olarak etkileşime girmeye başlayabileceklerini ve böylece "karşılıklı sohbet edebileceklerini" duyurdu.

ChatGPT Plus, ayrıca "görmesini" sağlayan yeni bir özelliğe de sahip. Güncelleme, kullanıcıların sohbet botuna görüntüleri göstermesine ve bunlar hakkında sorular sormasına olanak tanıyor.

OpenAI, yaklaşık 2 aylık sınırsız ücretsiz kullanımın ardından şubat ayında viral yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT'den gelir elde etmeyi planladığını duyurdu. Kullanıcılar, sohbet robotuna hâlâ ücretsiz olarak erişebiliyor ama "ChatGPT Plus" için aylık abonelik ödeyenler GPT-4 tarafından desteklenen ChatGPT'nin güncellenmiş sürümünü kısa süreliğine kullanabiliyorlar.

chatgpt

CHATGPT PLUS DAHA HIZLI YANITLAR VERECEK

Sohbet botuna kaydolan kullanıcılar, merakla beklenen GPT-4'e erişebilecek. ChatGPT Plus daha önce abonelerine yeni özelliklere ve iyileştirmelere öncelikli erişim sözü vermişti.

Diğer güncellemelerin yanı sıra GPT-4 görsel komutları işleyip anlayabiliyor ve daha uzun konuşmalar yapabiliyor. Şirket, güncellemenin popüler önceki sürümü GPT-3.5'ten daha güvenilir ve daha yaratıcı olduğunu söyledi.

ChatGPT'nin büyük popülaritesi, site özellikle aşırı erişim aldığında bazı kullanıcıların sohbet robotuna erişmekte zorlandığı anlamına geliyor.

Bununla birlikte, OpenAI bir blog yazısında, ödeme yapan kullanıcıların yoğun zamanlarda bile ChatGPT'ye genel erişim elde edeceğini söyledi.

ChatGPT, genellikle basit sorgular için yanıtlarını birkaç dakika hatta saniyeler içinde oluşturuyor. ChatGPT Plus ise daha da hızlı bir yanıt süresi vaat ediyor. Bazen sohbet robotu uzun taleplerde gecikebiliyor ve kullanıcılar beklemek zorunda kalabiliyor.

Ücretli sürümün ne kadar güçlü olacağı henüz belli değil. Fakat şirket, zamana duyarlı görevleri olan kullanıcılar için daha hızlı yanıt verme potansiyeli sunuyor.