Onana yüzde 87.5'lik kurtarış oranıyla kalecilerde zirveye oturdu

Trabzonspor'un kalecisi Andre Onana, ilk 10 haftada yüzde 87.5 kurtarış oranı, 900 dakika ve 5 maçlık sıfır gol performansıyla öne çıktı.

Yayın Tarihi: 02.11.2026 09:35
Güncelleme Tarihi: 02.11.2026 09:35

Onana yüzde 87.5'lik kurtarış oranıyla kalecilerde zirveye oturdu

onana'nın lig başlangıcındaki performansı:

Trabzonspor'un Kamerunlu file bekçisi Andre Onana, Trendyol Süper Lig'de ilk 10 haftada gösterdiği performansla kaleciler arasında öne çıktı. Bordo-mavili formayla çıktığı 10 maçın tamamında süre alarak istikrarını koruyan Onana, toplam 900 dakika sahada kaldı ve kalesinde 8 gol gördü. Bu süreçte yakaladığı yüzde 87.5'lik kurtarış oranı onu istatistiklerde zirveye taşıdı.

istatistikler ve karşılaştırma:

Onana, ilk 10 haftada elde ettiği 5 sıfır (clean sheet) ile ligde aynı dönemde en çok kalesini gole kapatan file bekçisi konumunda yer aldı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson ise 9 maçta 5 kez kalesini gole kapatırken rakiplerine karşı 8 gole engel olamadı. Onana, ayrıca Nübel ve Uğurcan Çakır gibi önemli isimleri istatistiklerde geride bırakarak ligin ilk bölümünde dikkat çekti.

önemli maçlar ve takıma katkısı:

Onana, Kasımpaşa, Başakşehir, Amed Sportif Faaliyetler, Gençlerbirliği, Konyaspor, Galatasaray, Samsunspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK karşılaşmalarında Trabzonspor'un kalesini korudu. Özellikle sahada olduğu maçlarda takımın aldığı skorlarda doğrudan etkisi göze çarpıyor; Gençlerbirliği'ni 5-0, Galatasaray'ı 4-0, Samsunspor'u 3-0 ve Beşiktaş ile Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmalarda kalesini gole kapattı.

Trabzonspor'un İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'dan iki sezondur kiraladığı Onana, takımın savunma güvenini artıran performansıyla dikkat çekiyor. İlk 10 haftadaki yüksek kurtarış yüzdesi ve düzenli forma giyme performansı, Onana'nın bordo-mavili takımın ligdeki istikrarında önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

TRABZONSPOR’UN KAMERUNLU FİLE BEKÇİSİ ANDRE ONANA (ARŞİV)

TRABZONSPOR’UN KAMERUNLU FİLE BEKÇİSİ ANDRE ONANA (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!