Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Okulda kafatası kırılıp beyin kanaması geçiren Mira kendine geldi: 'Öğretmenim yat geçer dedi'

Ankara'da bir ilkokulda başını sıraya çarparak kafatası kırılan ve beyin kanaması geçiren 8 yaşındaki Mira, 10 saatlik ameliyat sonrası alındığı yoğun bakımda kendine geldi.

Yayın Tarihi: 27.02.2024 18:23
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 18:23

Okulda kafatası kırılıp beyin kanaması geçiren Mira kendine geldi: 'Öğretmenim yat geçer dedi'

Ankara’da bir ilkokulda başını sıraya çarparak beyin kanaması geçirdiği belirlenen 8 yaşındaki Mira Şahin, sağlık durumunun az da olsa düzelmesiyle birlikte ilk ifadesini verdi. 

Ankara Keçiören’deki Halit Fahri Ozansoy İlkokulu’nda 22 Şubat 2024 tarihinde yaşanan olayda, 3’üncü sınıf öğrencisi Mira Şahin’in okulda düştüğü öğrenildi. Okulda düşüp başını sıraya çarptığı öğrenilen çocuğun daha sonra rahatsızlandığı belirlendi. Etlik Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Mira’nın kafatasında kırıklar olduğu tespit edilirken, 10 saatlik ameliyat sonrası 8 yaşındaki çocuk yoğun bakıma alındı. 

Küçük çocuk ilk ifadesini verdi! 

Sağlık durumu yavaş yavaş iyiye giden Mira, pedagog gözetiminde ilk ifadesini verdi. 8 yaşındaki Mira, ifadesinde arkadaşlarıyla kovalamaca oynadığı sırada düştüğünü ve başını çarptığını söyledi. Rahatsızlandığını öğretmenine söyleyen Mira’ya öğretmeninin “otur Mira iyileşirsin” yanıtını verdiği öğrenildi. Bunun üzerine Mira ile öğretmeni yerine sınıf arkadaşlarının ilgilendiği belirlenirken, yaklaşık 2-3 saatlik bir süreç boyunca çocuğun beyin kanaması geçirdiği de öğrenilen detaylar arasında yer aldı. 

Öğretmen ve okul yönetimi şikayet edildi! 

Mira Şahin’in ailesi öğretmen ve okul yönetiminden ihmal nedeniyle şikayetçi olurken, olaya yönelik adli ve idari soruşturma başlatıldı. Öğretmenin verdiği ifadelerde üzgün olduğu ve “olayın buralara geleceğini tahmin etmediği” belirtilirken, çocuğun kafatasında kırık ve beyin kanaması ile 3 saat geçirdiği öğrenildi. 

mira

Ortada açık bir şekilde büyük ihmal var! 

Mira Şahin’in davasına bakan avukat Hilal Çelik tarafından yapılan açıklamada, Mira’nın öğretmenine başını çarptığını söylemesine rağmen ambulansın aranmadığı vurgulandı. Birkaç ders sonra Mira’nın bilincini yitirmesi üzerine okul idaresinin aileye haber verdiği belirtildi. Bu noktada açık bir şekilde ihmal olduğunu belirten avukat, okul idaresi ve öğretmeninden şikayetçi olduklarını kaydetti. 

İlk müdahaleyi 8 yaşındaki sınıf arkadaşları yapmış! 

Mira’nın öğretmenine başını çarptığını söylemesine rağmen herhangi bir önlem alınmazken, Mira’ya arkadaşlarının yardım ettiği öğrenildi. Derse katılamayan ve sırasının üzerine yatan Mira’ya arkadaşlarının buz aradığı ancak bulamayıp başına soğuk su koydukları belirlendi. Üçüncü ders saatine gelindiğinde ise Mira’nın bilincini yitirdiği ve öğretmenin telaş için çocuğu okul müdürünün sınıfına getirdiği öğrenildi.