Atabağı'nda tehlikeli yolculuk görüntülendi
Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde, cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde öğrencilerin okula ulaşım sorunları gözler önüne serildi. Belde merkezine yaklaşık 2-2,5 kilometre uzaklıkta yaşayan çocuklar, okula giderken genellikle "patpat" diye anılan tarım aracının kasasında taşınıyor.
Görüntüyü kayda alan vatandaş, her gün aynı yöntemin uygulandığını ve bunun güvenlik riski oluşturduğunu belirtti. Videoda çocukların kasa içinde ayakta veya oturarak yolculuk ettiği, koruma donanımı ya da güvenli oturma düzeni bulunmadığı görülüyor.
Velilerin endişesi ve yetkililere çağrı:
Görüntüyü paylaşan vatandaş, yetkililerden servis desteği talep ederek şu ifadeleri kullandı: "Allah göstermesin, kaza, bela olur. Çocuklarımız her gün 2-2,5 kilometrelik yolda patpat olarak tabir edilen aracın kasasında yolculuk yapıyor. Allah göstermesin, çocuklardan biri düşer ve bir şey olursa bunun vebalini nasıl ödeyeceğiz? Yetkililerden bir an önce çocuklarımız için servis tahsis edilmesini istiyoruz. Bu şekilde olmaz".
Veliler, öğrencilerin düzenli ve güvenli ulaşımı için acil çözüm beklediklerini vurguluyor. Hem fiziksel yaralanma riski hem de olası trafik kazalarına karşı uzmanların önerdiği standartlara uygun taşıma araçlarının temin edilmesinin gerektiği belirtiliyor.
Olay, yerel yetkililerin konuya kayıtsız kalmaması gerektiğini gösterirken, bölgedeki ulaşım altyapısı ve öğrenci servisleriyle ilgili kısa vadeli tedbirlerin hayata geçirilmesi talebi ön plana çıkıyor.
ATABAĞI BELDESİNDE YAKLAŞIK 2-2,5 KİLOMETRE UZAKTA YAŞAYAN ÖĞRENCİLERİN, OKULA ULAŞIM İÇİN "PATPAT" OLARAK TABİR EDİLEN TARIM ARACININ KASASINDA TAŞINDIĞI GÖRÜLDÜ