Okul güvenliğinde koordinasyon güçlendirildi: Eskişehir hazırlıklarını tamamlıyor

Vali Dr. Erdinç Yılmaz liderliğinde Eskişehir'de 2026-2027 eğitim yılı için okul güvenliği toplantısı yapıldı; servis ve trafik denetimleri planlandı.

Yayın Tarihi: 09.09.2026 17:24
Güncelleme Tarihi: 09.09.2026 17:24

Okul güvenliğinde koordinasyon güçlendirildi: Eskişehir hazırlıklarını tamamlıyor

Okul güvenliği toplantısı yapıldı

Eskişehir'de, çocukların eğitim süreçlerini huzur ve güven ortamı içinde sürdürebilmeleri amacıyla Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında "2026-2027 eğitim ve öğretim yılı okul güvenliği ve il yürütme kurulu toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıda ele alınan öncelikler:

Toplantıda yeni eğitim yılı öncesinde okul ve okul çevrelerinde güvenliğin en üst seviyede sağlanmasına yönelik mevcut uygulamalar kapsamlı şekilde değerlendirildi. Katılımcılar; okul çevrelerinin güvenliği, öğrenci servislerinin denetimi, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğinin sağlanması ile öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda denetimlerin artırılması gibi başlıklarda görüş alışverişinde bulundu.

Kurum temsilcileri, sorumluluk alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek sahadaki uygulamalar ve ihtiyaçlara ilişkin tespitlerini paylaştı. Mevcut uygulamaların gözden geçirilmesi ve eksiklerin belirlenmesi üzerine duruldu.

Koordinasyon ve denetim kararlılığı:

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, çocuk güvenliğinin eğitim sürecinin temel unsuru olduğunu vurgulayarak 2026-2027 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim almaları için tüm kurumların koordinasyon içinde çalışmasının önemine dikkat çekti. Yılmaz, denetimlerin titizlikle yürütülmesi talimatını vererek öğrenci servislerinin güvenliği, trafik tedbirleri ve okul çevresindeki umuma açık alanların kontrolünde gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Toplantı sonunda, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinin ardından oturum sona erdi. Yapılan görüşmelerin sahada uygulanacak denetim ve önlemlere yansıtılması kararlaştırıldı.

ESKİŞEHİR'DE ÇOCUKLARIN EĞİTİM SÜREÇLERİNİ HUZUR VE GÜVEN ORTAMI İÇERİSİNDE SÜRDÜREBİLMELERİ, HER...

ESKİŞEHİR'DE ÇOCUKLARIN EĞİTİM SÜREÇLERİNİ HUZUR VE GÜVEN ORTAMI İÇERİSİNDE SÜRDÜREBİLMELERİ, HER TÜRLÜ RİSK, TEHDİT VE OLUMSUZ ETKİDEN KORUNMALARI AMACIYLA VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN BAŞKANLIĞINDA '2026-2027 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI OKUL GÜVENLİĞİ VE İL YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI' GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.