
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finalinde Oklahoma City Thunder, sahasında Indiana Pacers'ı 123-107 yenerek seriyi 1-1'e getirdi. Maç, Paycom Center'da gerçekleşti.
Thunder, serinin ikinci maçına etkili bir başlangıç yaptı ve ilk devrede elde ettiği skor üstünlüğünü koruyarak mücadeleden 16 sayı farkla galip ayrıldı.
Thunder kadrosunda Shai Gilgeous-Alexander, 34 sayı, 5 ribaunt, 8 asist ve 4 top çalma ile dikkat çekerken, Alex Caruso 20 sayı ve 3 ribaunt, Jalen Williams ise 19 sayı, 5 ribaunt ve 5 asistle takıma önemli katkılarda bulundu.
Pacers'a karşı serinin ilk mücadelesinde 38 sayı kaydeden Gilgeous-Alexander, toplamda iki maçta 72 sayıya ulaşarak NBA finallerinde ilk iki maçına çıkan oyuncular arasında en çok sayı atan futbolcu unvanını elde etti.
Konuk takım Pacers'ta ise Tyrese Haliburton 17 sayı, 3 ribaunt ve 6 asist, Myles Turner 16 sayı, 4 ribaunt ve 4 asist, Pascal Siakam ise 15 sayı, 7 ribaunt ve 4 asist ile mücadele etti.
Dört galibiyete ulaşan tarafın şampiyon olacağı serinin üçüncü maçı, 12 Haziran Perşembe günü TSİ 03.30'da Pacers'ın ev sahipliğinde oynanacak.