Oğuzhan Uğur tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur'u iki ayrı suçlamayla tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Yayın Tarihi: 20.07.2026 16:58
Güncelleme Tarihi: 20.07.2026 16:58

Oğuzhan Uğur tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi

Oğuzhan Uğur tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi

soruşturma ve yöneltilen suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur'u, "Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma" ve "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama" suçlamalarıyla tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

sulh ceza hakimliğinin rolü ve olası kararlar

Sulh ceza hakimliği, sevk üzerine dosyayı değerlendirerek tutuklama, adli kontrol tedbiri uygulanması veya serbest bırakılma gibi kararlar verebilir. Hakim, mevcut delil durumu ve kaçma ya da delilleri karartma riski gibi kriterleri göz önünde bulundurarak kararını açıklayacaktır.

açıklayıcı not: suçlamaların anlamı ve süreç

Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma iddiası, görev, yetki veya güven ilişkisi çerçevesinde kişisel yarar sağlandığını öne süren bir suçlamadır. Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama iddiası ise suçtan elde edildiği iddia edilen kazancın yasal görünüme kavuşturulmasıyla ilgilidir. Bu aşamada yöneltilen suçlamalar iddianame veya mahkeme kararı ile kesinleşmiş hüküm anlamına gelmez; soruşturma ve yargılama süreçleri izlenecektir.

izleme ve sonraki adımlar

Sulh ceza hakimliği kararının ardından sürecin nasıl ilerleyeceği netleşecektir. Kararın açıklanması sonrasında izlenecek yol, iddiaların içeriği ve delil durumu doğrultusunda taraflarca hukuki itiraz ve başvurulara konu olabilir. Haber takibi, resmi savcılık açıklamaları ve mahkeme kararları üzerinden yapılmalıdır.

Oğuzhan Uğur tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi

Oğuzhan Uğur tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.