Öğretmenin bayrak ve Atatürk paylaşımı sonrası ilçe başkanından sert tepki

Edremit'te bir öğretmenin bayrak ve Atatürk paylaşımı tepkiye yol açtı; AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Ertaş olayı kınadı, idari ve adli süreç başlatıldı.

Yayın Tarihi: 28.10.2026 08:39
Güncelleme Tarihi: 28.10.2026 08:39

Öğretmenin bayrak ve Atatürk paylaşımı sonrası ilçe başkanından sert tepki

Öğretmenin bayrak ve Atatürk paylaşımı sonrası ilçe başkanından sert tepki

Balıkesir’in Edremit ilçesinde görevli bir öğretmenin sosyal medya hesabından Türk bayrağına ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret niteliğindeki paylaşımları infiale yol açtı. Olayın ardından öğretmen açığa alındı ve gözaltına alındı; gelişme AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı tarafından yazılı açıklamayla değerlendirildi.

idari ve adli süreç:

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Rıfat Ertaş açıklamasında, milletin mukaddesatına uzanan hiçbir eylemin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ertaş, "Edremit ilçemizde görev yapan bir öğretmenin, sosyal medya hesabından Türk bayrağımıza ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün posterine yönelik gerçekleştirdiği kabul edilemez eylemi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Başkan Ertaş, olayın hemen ardından mülki amirler, eğitim camiası ve adli makamların derhal aksiyon aldığını belirtti. Ertaş, "İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından öğretmen görevden uzaklaştırılarak gerekli idari işlemler başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır." dedi ve devlet kurumlarının olayın ilk anından itibaren gereken hassasiyeti gösterdiğini aktardı.

toplumsal tepki ve değerlendirme:

İlçe başkanlığının açıklamasında, aziz milletimizin ortak değerlerine, bağımsızlığımızın simgesi şanlı Türk bayrağına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına yönelik davranışların kesinlikle kabul edilemeyeceği belirtildi. Ertaş, "Bu davranışı şiddetle kınıyoruz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ertaş ayrıca milli değerlere saygısızlığın fikir hürriyeti kisvesiyle savunulamayacağını ifade ederek, "Hiç kimsenin milletimizin ortak değerlerine yönelik bu tür eylemlerini ifade özgürlüğü adı altında meşrulaştırması kabul edilemez. Vatandaşlarımızın müsterih olmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. İlgili kurumların konuyu titizlikle takip ettiği ve idari ile adli süreçlerin hukuk çerçevesinde yürütüldüğü vurgulandı.

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE BİR ÖĞRETMENİN TÜRK BAYRAĞINA VE CUMHURİYETİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA...

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE BİR ÖĞRETMENİN TÜRK BAYRAĞINA VE CUMHURİYETİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN POSTERİNE YÖNELİK HAKARET İÇEREN EYLEMLERİ NEDENİYLE AÇIĞA ALINIP GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN AK PARTİ EDREMİT İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA YAPILDI. İLÇE BAŞKANI RIFAT ERTAŞ, YAŞANAN ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADIKLARINI BELİRTEREK, DEVLET KURUMLARININ İLK ANDAN İTİBAREN GEREKEN ADIMLARI ATTIĞINI VURGULADI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.