Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması Kayseri'de Düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından organize edilen Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması, bu yıl "Modern Türk Mutfağı" temasıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.
Etkinlik, Melikgazi Erciyes Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Gastronomi alanında eğitim gören öğrenciler, mesleki eğitim ve mutfak sanatları becerilerini sergileme fırsatı buldu.
Yarışmanın Detayları
Yarışmanın genel koordinatörü Barış Ondaş, AA muhabirine verdiği bilgide, bu yıl yarışmanın ikincisinin düzenlendiğini açıkladı. Ondaş; nisan ayında gerçekleştirilecek olan Türkiye finalinde, 14 ilden gelen finalistlerin birincilik için yarışacağını ifade etti.
Ondaş, yöresel yemeklerin modern sunumlarla yapılmasını istediklerini belirterek, "Biz asla yemekleri şu daha iyiydi, bu daha iyiydi diye birbirinden ayıramayız. Türk mutfağının her yemeği birbirinden özel ve güzel. Burada öğrencilerimizin anlık performanslarından en iyi olanı seçmek ve değerlendirmek için bulunuyoruz" dedi. Ayrıca, yarışmaya toplamda 402 okulun katıldığını, Kayseri ayağında ise 16 okulun yarıştığını sözlerine ekledi.
Ödül töreninin ardından, yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması, "Modern Türk Mutfağı" temasıyla Kayseri'de yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması, "Modern Türk Mutfağı" temasıyla Kayseri'de yapıldı.