Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Çankaya Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte Kurtuluş Savaşı'ndaki hekimlerin mücadelesini konu alan bir kısa film çekti.
Çekimler, TCDD Malıköy Tren İstasyonu Müzesi'nde gerçekleştirildi. "Aynı Ruh Aynı Heyecanla Kuruluştan Bu Zamana 14 Mart" temalı filmde, Kurtuluş Savaşı'ndaki hekimlerin önemi ve yaptıkları fedakarlıklar vurgulandı.
Sincan İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Celal Almaz, AA muhabirine verdiği röportajda, Malıköy Tren İstasyonu'nun Kurtuluş Savaşı sırasında önemli lojistik ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti. Almaz, sahra hastanesi olarak kullanılan istasyonun, yaralı askerlerin tedavisi için kritik bir rol üstlendiğini belirtti.
Almaz, "15 Temmuz gazisiyim. 15 Temmuz'a ikinci Kurtuluş Savaşı diyebiliriz. 15 Temmuz'da mücadele vermiş bir hekim olarak, Kurtuluş Savaşı'ndaki hekimlerimizin ve askerlerimizin mücadelesini gelecek nesillere nasıl aktarabiliriz diye düşündük" dedi.
Kısa filmle geçmişte verilen mücadelelerin gelecek nesillere anlatılmasının hedeflendiğini kaydeden Almaz, "Öğrencilerimiz savaşta yaralanan askerleri ve onların tedavilerine yönelik çabaları canlandırdılar. Hekimlerimiz, yokluk içinde özveriyle gerçekleştirdikleri müdahaleleri gösterdiler. Memleketimiz kolay kazanılmadı, büyük bedeller ödendi. Bu süreci genç nesillere aktarmamız gerekiyor" diye ekledi.
Kısa filmde hekim rolünü üstlenen Çankaya Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Umut Geylani Oğuz, savaş esnasında verilen mücadeleyi anlatan bu projede yer almanın gururunu yaşadığını ifade etti.