Öfkeli sürücü havaya ateş açtı; Polis Özel Harekat ekipleri yaklaşınca silahını bıraktı

Elazığ Doğukent'te alkollü sürücü havaya ateş açtı; polis kovalamacasında kıstırılan şahıs, PÖH ekiplerini görünce silahını bırakıp yere yattı ve teslim oldu.

Yayın Tarihi: 10.08.2026 10:37
Güncelleme Tarihi: 10.08.2026 11:04

Öfkeli sürücü havaya ateş açtı; Polis Özel Harekat ekipleri yaklaşınca silahını bıraktı

Olayın gelişimi:

Elazığ'ın Doğukent Mahallesinde dün gece meydana gelen olayda, evden tartışarak çıktığı ve alkollü olduğu öğrenilen bir sürücü, seyir halindeyken aracından havaya ateş etti.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polislerin dur ihtarına uymayan şahıs, kaçışına devam etti. Yapılan kovalamaca sonucu cadde üzerinde kıstırılan araç durduruldu; araçtan çıkan kişi elindeki silahı kafasına dayadı.

Müdahale ve teslim anı:

Çevre güvenliğini sağlayan polis ekipleri şahsı ikna etmeye çalıştı. Bu sırada bölgeye Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri sevk edildi. Özel Harekat ekiplerinin kendisine doğru geldiğini gören şahıs, elindeki silahı bırakarak yere yattı ve teslim oldu.

Teslim alınan şahıs, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Vatandaşların tepkisi:

Olayı görüntüleyen vatandaşlar, müdahalenin ardından PÖH ekiplerini alkışladı. Emniyetin müdahalesiyle bölgedeki olası tehlikenin büyümesi önlendi.

ELAZIĞ’DA SEYİR HALİNDEKİ ARACIYLA HAVAYA ATEŞ AÇARAK İLERLEYEN  VE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN...

ELAZIĞ’DA SEYİR HALİNDEKİ ARACIYLA HAVAYA ATEŞ AÇARAK İLERLEYEN VE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN KISTIRILINCA KAFASINA SİLAH DAYAYAN ŞAHIS, POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) EKİPLERİNİ GÖRÜNCE SİLAHINI BIRAKIP YERE YATARAK TESLİM OLDU

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.