Odunpazarı'nda evde kurulan kaçak içki imalathanesi jandarmanın operasyonuyla ortaya çıktı

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, Odunpazarı'nda düzenlediği operasyonda yüzlerce litre kaçak alkol, damıtma sistemi ve üretim malzemeleri ele geçirdi.

Yayın Tarihi: 30.09.2026 18:23
Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 18:23

Odunpazarı'nda evde kurulan kaçak içki imalathanesi jandarmanın operasyonuyla ortaya çıktı

Odunpazarı'nda evde kurulan kaçak içki imalathanesi jandarmanın operasyonuyla ortaya çıktı

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında bir şahsın kaçak içki ürettiği ve sattığı bilgisi üzerine Odunpazarı ilçesindeki ikamete operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda üretim ve satışa yönelik çok sayıda madde ve ekipman ele geçirildi.

operasyonda ele geçirilenler:

Aramada, üretim hacmini ve çeşitliliğini gösteren malzemeler ile birlikte 296 litre şarap, 118 litre bira, 60 litre etil alkol, 20 litre kaçak/sahte viski ve 10,8 kilogram bira kiti bulundu. Ayrıca alkol üretiminde kullanılan 4 adet ölçüm derecesi, 1 adet ölçekli kazan, 1 adet damıtma sistemi ve muhtelif üretim malzemeleri ele geçirildi.

şüpheli ve soruşturma:

Operasyon sonucu gözaltına alınan şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı. Yetkililer, ele geçirilen ekipman ve ham maddelerin toplumsal sağlığa doğrudan tehdit oluşturabileceğine dikkat çekti ve soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Olay, kaçak içki üretiminin hem ekonomik suça hem de halk sağlığına yönelik risklere işaret ettiğini gösteriyor; yetkililer benzer suçlarla mücadelede denetimlerin süreceğini ifade etti.

Eskişehir'de kaçak içki üretilen eve jandarmadan operasyon

Eskişehir'de kaçak içki üretilen eve jandarmadan operasyon

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.