Ocaklıktan sıçrayan kıvılcımla buğday tarlasında yangın çıktı

Tokat Sulusaray'da Balıkhisar köyünde ocaklıktan sıçrayan kıvılcımlar kuru otları tutuşturdu; yaklaşık 1 dönüm alan yandı, itfaiye kısa sürede söndürdü.

Yayın Tarihi: 13.08.2026 18:13
Güncelleme Tarihi: 13.08.2026 18:13

Ocaklıktan sıçrayan kıvılcımla buğday tarlasında yangın çıktı

Ocaklıktan sıçrayan kıvılcımla buğday tarlasında yangın çıktı

Tokat'ın Sulusaray ilçesine bağlı Balıkhisar köyünde bir evin ocaklık kısmından çıktığı belirtilen kıvılcımların çevredeki kuru otları tutuşturması sonucu yangın meydana geldi. Olay, saat 16.30 sıralarında kaydedildi.

yangının yayılımı:

Alevler kısa sürede yakınlardaki hasat edilmiş buğday tarlasına sıçradı. Kuru bitki örtüsü ve elverişli koşullar nedeniyle yangının ilerlemesi hızlı oldu; bölgedeki otluk alan alevlere teslim oldu.

müdahale ve hasar:

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Sulusaray Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri çevreye sıçramadan kontrol altına aldı ve söndürdü. Yangında yaklaşık 1 dönümlük otluk alanın zarar gördüğü, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Ocaklık ve soba kullanımında kıvılcım riskine karşı dikkatli olunmalı; kuru ot ve hasat artıklarının yangın riskini artırdığı unutulmamalıdır.

Ocaklıktan çıkan kıvılcımlar otluk alanda yangına neden oldu

Ocaklıktan çıkan kıvılcımlar otluk alanda yangına neden oldu

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.