Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ocak gelmeden zammı geldi! Yüzde 120 son dakika ZAM yüzleri güldürdü

Ülke geneli maaş zamları ile alakalı görüşmeler devam ediyor. Son açıklanan belediye çalışanına zam oranı yüzde 120 olarak şekillenmiş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 11:14
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 11:14

Ocak gelmeden zammı geldi! Yüzde 120 son dakika ZAM yüzleri güldürdü

2024 yılına girilmesine sadece sayılı günler kaldı. Aralık ayı zam anlaşmaları ile süregeliyor. Bu kapsamda asgari ücret, memur ve emekli maaş zamları için çalışmalar başlamış iken, asgari ücret zammının Aralık ayı sonuna kadar şekilleneceği tahmin ediliyor. Emeklive memur maaşlarında ise 3 Ocak'ta açıklanması beklenen TÜİK enflasyon verisi sonrasında çalışmalar hız kazanacak. Asgari ücretliye yüzde 40 ila 50 arasında zam planları yapılıyor. Emeklide bu durumda Yüzde 38 45 arasında değişkenlik göstereceği enflasyona ek olarak refah payının eklneceği tahminler arasında yer alıyor. memurlarda ise enflasyon açıklamasına ek olarak yüzde 12 toplu sözleşme ödemesinin yapılacağı biliniyor. 

Bu oranlar öncesinde bir çok kamu kurum ve kuruluşlar da Ocak ayı zamları ile alakalı zam açıklamasını yapmış bulunuyor. Özellikle de belediye zamları merak ediliyor. Belediyeler girilen zam müzekereleri sonrasında kabul edilen zam oranları konusunda kamuoyuna bildiri sunuyor. Son olarak geçtiğimiz gün Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ zam anlaşması verilen rekor zam oranı ile gündeme çıkmış bulunuyor. Belediye kapsamında toplam 2303 memur için yüzde 120 zam yapıldığı açıklaması ayakta alkıllatırken, ülke genelinde bir çok belediyeye öncülğk edeceği tahmin ediliyor. 

zam

EN BÜYÜK ZAM

Bursa Büyük şehir Belediyesi çalışanını enflasyona ezdirmeme adına attığı bu adım ile maaşalara yüzde 120 zam yapıldığını belirtirken, toplantı sonrasında düzenlenen törende imzaların atılması çalışanın yüzünü güldürdü. Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Bem-Bir-Sen arasında 01 Ocak - 31 Mart 2024 tarihleri arasında geçerli olacak olan sözleşme kapsamında tarihin en yüksek zammına imzaların atıldığı ortaya çıkarn bu oranın yüzde 120 olacağı Belediye Başkanı AKtaş tarafından belirtildi. 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde belediye yetkilileri ve sendika yetkilileri arasında geçtiğimiz gün imzalanan mütabakatta zamlı  ödemelerin Ocak ayında başlayacağı belirtilmiş bulunuyor. 

azmam

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI AÇIKLADI

Bursa belediye memurlarına uygulanan bu zam oranı ile alakalı olarak Bursa Büyükşehir Başkanı tarafından yapılan açıklamada ''Mutluluğun nakdi anlamda bir sınırı yok. Kimisi için 30 bindir, kimisi için 40-50-100 bindir. İnşallah en kısa zamanda daha yüksek rakamlarda sözleşmeler imzalamak üzere hepinizi Allah’a emanet ediyorum” denildi. 

31 MART'TA BİR ZAM DAHA

Anlaşması sağlanan ve imzaların atıldığı zam sonrasında yeni görüşmelerin 31 Mart'ta şekilleneceği bildirilirken, sendika başkanı tarafından yapılan değerlendirmede yine aynı rakamların konuşulabileceği tahminleri de sunulmuş bulunuyor.