Badem, besin değeri açısından oldukça zengin bir besindir. Badem içerdiği sağlıklı yağlar, lif, protein ve antioksidanlar sayesinde sağlığa birçok fayda sağlar.
Çiğ, kavrulmuş veya tuzlanmış olarak tüketilebilen badem; kahvaltıda, atıştırmalık olarak veya yemeklerde kullanılabilir. Badem ayrıca yulaf lapası, salata, yoğurt ve smoothielere eklenebilir.
BİNBİR DERDE DEVA...
- Kalp sağlığını destekler: Badem, iyi kolesterol (HDL) seviyelerini artırmaya ve kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olan sağlıklı yağlar içerir.
- Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur: Badem, kolesterolün vücuttan atılmasına yardımcı olan lif bakımından zengindir. Bu da kolesterol seviyelerini düşürmeye fayda sağlar.
- Kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olur: Badem içerdiği bileşenler ile diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
- Kilo vermeye yardımcı olabilir: Badem, tokluk hissi veren lif bakımından zengindir bu sayede kilo verdirici bir özelliği bulunmaktadır.
- Kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur: Badem, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir. Bu özelliği ile kemik erimesini önlemeye yardımcı olabilir.
- Sindirim sistemini destekler: Badem, sindirim sistemini destekleyen lif bakımından zengindir. Bu özelliğiyle kabızlık gibi sindirim sorunlarına karşı doğal bir ilaçtır.